ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:46
MENU CLOSE

«Ληστές με τα μαύρα»

26.11.2009 14:31

Σύσσωμος ο Τύπος είχε συσχετίσει την αιματηρή επίθεση με 100 σφαίρες τη νύχτα στις 27 Οκτωβρίου κατά των αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή με την επικήρυξη 36 ώρες νωρίτερα με 600.000 ευρώ των διαβόητων πια «ληστών με τα μαύρα». Την επομένη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε συνέντευξη Τύπου για να αποσυσχετίσει τα γεγονότα. Όπως είπαμε, παρ’ ότι ΕΥΠ και αντιτρομο κρατική τους χρεώνουν σ’ αυτόν, ο Αγώνας αρνήθηκε να τους υιοθετήσει.

«Τα ίδια ιδιοτελή ένστικτα των ανθρώπων προσπαθεί ο Χρυσοχοΐδης σήμερα να ενεργοποιήσει με την επικήρυξη τριών καταζητούμενων αναρχικών – που οι μη χανισμοί και τα ΜΜΕ προβάλουν ως «τους ληστές με τα μαύρα» –, στους οποίους προσάπτει εντελώς αυθαίρετα συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα…

Η στοχοποίηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, που ο Χρυσοχοΐδης πετά σαν θηράματα στους ένστολους κυνηγούς κεφαλών και τάζει εκατομμύρια στους επίδο ξους ρουφιάνους, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια εφήμερη παράσταση έργου στον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας” – έτσι κι αλλιώς θα διαψευστεί από τα ίδια τα γεγονότα –, δεν παύει να αποτελεί μια αισχρή επιλογή που καθιστά το πρόσωπο του “δημοκρατικού” τους πολιτεύματος περισσότερο αποτρόπαιο απ’ ό,τι ήδη είναι».

Στο γράμμα της η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη σπεύδει να διευκρινίσει τη δική της θέση: «Ενώ λένε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρυβόμαστε μαζί με τους τρεις επικηρυγμένους συντρόφους, να κάνουμε ληστείες και να σχεδιάζουμε τα επόμενα χτυπήματα όλοι μαζί. Τώρα πού τα συμπέ ραναν όλα αυτά… Μάλλον οι μπάτσοι βλέ πουν το “CSI Miami” και μετά δίνουν πληρο φορίες στα αστυνομικά δελτία. Κανονίστε να σοβαρευτείτε λίγο, γιατί έτσι δε γίνεται δουλειά».

Και ο Αντάρτικος Εμπρηστικός Σχηματι σμός, που τον είδαμε νωρίτερα, συνοψίζει παραστατικά:

«Ο Χρυσοχοΐδης μπροστά στις κάμε ρες των καναλιών ζητά την παράδοση συ ντρόφων για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, το ποθετεί ειδικό εφέτη ανακριτή για τις εν λό γω έρευνες, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει χολιγουντιανού τύπου μετα φορές συντρόφων / ισσών στα δικαστήρια, οι οποίοι είναι κρατούμενοι με τα συνήθη “ακλόνητα” στοιχεία όπως αποτυπώματα σε κινητά αντικείμενα κ.λπ.

Ζήτησε το άνοιγμα των φακέλων για την Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, μιλώντας και πάλι για ασύλληπτα μέλη, έσπευσε να επικηρύξει τους 3 συντρόφους που καταζητούνται για τη ληστεία της ΕΤΕ στη Σόλωνος το 2006, ενώ ταυτόχρονα οι γνωστοί κανίβαλοι των media, χρησιμοποιώντας τα γνωστά και άθλια σενάρια της αντιτρομοκρατικής τους “φόρτωσαν” πλήθος άλλων ληστειών ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να τους παρουσιά σουν ως μέλη ένοπλων οργανώσεων».

Ύστερα απ’ όλα τούτα, αυτό που μπορού με να επισημάνουμε είναι ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μπει σε έναν ατέρμονα διάλογο με οργανώσεις, αντιε ξουσιαστές κ.λπ., από τον οποίο είναι απο ρίας άξιον το πώς θα «ξεμπλέξει». Δύσκολα πράγματα…

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version