ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Κυβερνητική αγωνία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

05.12.2009 05:57

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο μαθητικός και φοιτητικός κόσμος εν όψει της πρώτης επετείου, την Κυριακή, από την άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πέρσι τέτοιες μέρες από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήδη πάνω από 400 σχολεία και πολλές πανεπιστημιακές σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ οι γενικές συνελεύσεις μαθητών και φοιτητών λαμβάνουν αποφάσεις για τη συμμετοχή τους ή όχι σε εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, οι οποίες προγραμματίζονται για Κυριακή και Δευτέρα. Για την ακρίβεια την Κυριακή φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο και πορεία το μεσημέρι με αφετηρία τα Προπύλαια. Τη Δευτέρα έχει διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και σωματεία.

Για την ακρίβεια την Κυριακή φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο και πορεία το μεσημέρι με αφετηρία τα Προπύλαια. Τη Δευτέρα έχει διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και σωματεία.

Μην ξεχνάμε ακόμη ότι η δίκη του Κορκονέα, αλλά και του συγκατηγορουμένου του Βασίλη Σαραλιώτη αρχίζει στις 15 του μηνός στην Άμφισσα, στοιχείο το οποίο φορτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Η ανάμνηση από τα περσινά «Δεκεμβριανά» στοιχειώνει την κυβέρνηση, η οποία έχει κάθε λόγο να τρέμει την επανάληψη ανάλογων επεισοδίων και καταστροφών. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά όχι μόνο τις καταστροφές, αλλά και την έξαρση των ένοπλων επιθέσεων που ακολούθησε τον περσινό ταραγμένο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, διά του αντιπροέδρου της Θόδωρου Πάγκαλου, έχει ήδη απευθύνει έκκληση για υπευθυνότητα και απόρριψη της βίας: «Όποιος θέλει να εκφραστεί στα πλαίσια των νόμων έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ωστόσο, δεν θα ανεχτούμε τη βία, την παρανομία, τις καταστροφές. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση της νομιμότητας ούτε επιθέσεις κατά πολιτών ή χρήση φονικών όπλων εναντίον ένστολων που φυλάσσουν τη δημόσια τάξη».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε  και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σημερινή συνέντευξη τύπου όπου εξήγγειλε ενιαίο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη βία, με σκοπό όπως είπε, να τιμηθεί η μνήμη του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και να αποκλειστεί η άσκηση βίας από περιθωριακές ομάδες, που έχουν έρθει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και ετοιμάζονται να προβούν σε βανδαλισμούς με άλλοθι τη μνήμη του 16χρονου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, ότι επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και ενημέρωσε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής, ζητώντας τη συμπαράταξη στο ενιαίο κοινωνικό μέτωπο.

Μόνο που η πείρα έχει δείξει ότι δεν αρκούν οι εκκλήσεις. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εκεί η κυβέρνηση θα δώσει εξετάσεις. Εκεί άλλωστε απέτυχε πέρσι τέτοια εποχή η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ή μήπως όχι;

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version