ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:38
MENU CLOSE

Προβληματική συμβίωση

18.12.2009 13:43

Οι σχέσεις Σαμαρά και Ντόρα είναι κυριολεκτικά στον πάγο. Οι ματιές της Ντόρας στον Σαμαρά κατά τη διάρκεια της προχθεσινής Κοινοβουλευτικής Ομά- δας ήταν όλα τα λεφτά: θανατηφόρες. Η άρνηση της Μπακογιάννη την περασμένη Κυριακή να αναλάβει τομεάρχης Παιδείας και Πολιτισμού ενίσχυσε το εμφυλιοπο- λεμικό κλίμα στη Ν.Δ. και προσδιόρισε την προβληματική συμβίωση των δύο το επόμενο διάστημα.

Ο Σαμαράς της πρόσφερε το διευρυ- μένο χαρτοφυλάκιο Παιδείας και Πολιτισμού, ουσιαστικά για να έχει τον χώρο ευθύνης δυο υπουργείων, αλλά η Ψηλή αντέδρασε και το θεώρησε υποτιμητικό. Αν και δεν το είπε ευθέως, του πρότεινε να δώσει θέσεις σε νεότερους. Η Ντόρα ξέχασε ότι μετά τη συνάντησή της με τον Σαμαρά είχε πει πως θα είναι στρατιώτης της παράταξης και υπέπεσε στο παράπτω- μα της… απειθαρχίας.

Η Ντόρα αρνήθηκε και εξέφραζε παντού τη δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση του Σαμαρά προς αυτήν. Ξέχασε όμως ότι τους κανόνες τους δια- μορφώνουν οι νικητές και η επιβίωση των ηττημένων εξαρτάται από τη συνοχή της ομάδας τους, την οποία την εξασφαλίζει μόνο με τη συμμετοχή στα όργανα. Γιατί, όπως λένε και κάποιοι σύντροφοι εξ αρι- στερών, η επανάσταση και η ανατροπή γίνεται από τα μέσα και όχι από τα έξω, ειδικά στα αστικά κόμματα.

Οι ντορικοί ενοχλήθηκαν και λένε συνέ- χεια ότι η Ντόρα πήρε το 40% στις εκλο- γές, ξεχνώντας ότι και αυτό το ποσοστό προήλθε μέσω συμφωνίας και κατακε- ραυνώνοντας τον Σαμαρά για εκδικητικότητα. «Η σύνθεση δεν επιτυγχάνεται με τε- χνάσματα και τέτοιες προσεγγίσεις» λένε οι ντορικοί και ανταπαντούν οι σαμαρικοί: «Όποιος θεωρεί τον εαυτό του στρατιώτη του κόμματος βοηθάει από όποια θέση του ζητηθεί».

Ο πόλεμος άρχισε στη Ν.Δ., απλώς δεν έπεσαν ακόμα οι πρώτες ριπές και δεν καταγράφηκαν οι πρώτοι νεκροί. Το θέμα είναι εάν η Ντόρα και κατ’ επέκταση το Μητσοτακαίικο θα επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση ή θα προτιμήσει το αντάρτικο. Ο καιρός θα δείξει…

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:37
Exit mobile version