ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:48
MENU CLOSE

Όχι εμείς οι άλλοι…

02.03.2010 15:02

Δεν ξέρουμε τίποτα για το… κόψιμο του 14ου μισθού  δήλωσε διπλωματικά ο Φιλανδός επίτροπος  Αμαντέου  Αλφατάζ, διευκρινίζοντας ότι :«η  Επιτροπή επισήμως δεν προβαίνει σε ανάλογες συστάσεις».Ο ρόλος της Κομισιόν  διευκρίνισε είναι εποπτικός και την πρωταρχική πολιτική ευθύνη για τη λήψη μέτρων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων την έχει η ελληνική κυβέρνηση.Συμπλήρωσε όμως με νόημα ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι μεγάλος και το μισθολογικό κόστος του δημοσίου πρέπει να μειωθεί”.

Ο ρόλος της Κομισιόν  διευκρίνισε είναι εποπτικός και την πρωταρχική πολιτική ευθύνη για τη λήψη μέτρων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων την έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε όμως με νόημα ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι μεγάλος και το μισθολογικό κόστος του δημοσίου πρέπει να μειωθεί”.

Άλλωστε  ο Όλι Ρεν πέρασε το σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα πρέπει να μειωθεί κατά 4% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2010.

Τέλος, ερωτηθείς αν ο Επίτροπος Ρεν παρουσίασε στις ελληνικές αρχές κάποιο συγκεκριμένο μέτρο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο Αλφατάζ είπε ότι οι συζητήσεις του Επιτρόπου με τους αρμόδιους υπουργούς επικεντρώθηκαν στις προσπάθειες προσαρμογής της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:44
Exit mobile version