ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:25
MENU CLOSE

H Αττική αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαχείρισης στερών απορριμμάτων

14.04.2010 13:31

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων στην Αττική συζητήθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής. Ο Νομάρχης Λ. Κουρής, εισηγούμενος το θέμα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν το Γραμματικό και η Κερατέα εξαιτίας της εμμονής της Κυβέρνησης να προωθήσει έναν σχεδιασμό ανεφάρμοστο και ξεπερασμένο.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Ν. Κούκης και ο Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, οι οποίοι αφού αναφέρθηκαν στα συζητηθέντα στις πρόσφατες συναντήσεις τους με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και της Περιφέρειας Αττικής επεσήμαναν ότι με έγγραφό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2666/24-3-2010) διευκρίνησε ότι κάθε έργο, που η χρηματοδότησή του έχει υπαχθεί στο Ταμείο Συνοχής, είναι απολύτως ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα και ως εκ τούτου η επί χρόνια προβαλλόμενη δήθεν αναγκαιότητα προώθησης του συνόλου των έργων για να μην χαθεί η χρηματοδότηση, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ακολούθησε η αναλυτική τοποθέτηση των επικεφαλής των νομαρχιακών παρατάξεων και πολλών νομαρχιακών συμβούλων και στη συνέχεια το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε:

  • Να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στον ανεφάρμοστο και ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων που οδηγεί σε περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση τόσο της Ανατολικής Αττικής όσο και της Δυτικής Αττικής.
  • Να καταγγείλει τις συνθήκες αστυνομοκρατίας και το κλίμα διώξεων που προσπαθούν να επιβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες οι πολιτικά και υπηρεσιακά υπεύθυνοι προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
  • Να απαιτήσει την εφαρμογή λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον χωρίς υπέρμετρη επιβάρυνση των πολιτών, όπως λ.χ. η πρόσφατη πρόταση των 4 οικολογικών οργανώσεων (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, Greenpeace, WWF, Δίκτυο Μεσόγειος SOS) για ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με έμφαση στην ανακύκλωση.
  • Να δηλώσει την ομόθυμη και έντονη αντίθεση των πολιτών με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε συνεργασία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:21
Exit mobile version