ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:47
MENU CLOSE

Το ΔΝΤ είναι εδώ...

16.04.2010 13:01

«Το ΔΝΤ είναι εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης «δεν θα αφεθούμε να βουλιάξουμε»…

Ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μηχανισμό στήριξης, λέγοντας ότι η ενεργοποίησή του κρίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έδειξε βούληση για να τακτοποιηθεί η χώρα, «αφού η Ελλάδα πήγαινε σούμπιτη προς το ΔΝΤ, εξαιτίας της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, που απέκρυπτε στοιχεία».

Στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός για τη ΝΔ έσπευσε να απαντήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει ότι δική του ιδέα ήταν το ‘πιστόλι του ΔΝΤ’ που ‘έσκασε’ στα χέρια του». Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «ξεχνάει ότι τόσο στο ΔΝΤ όσο και στην ΕΚΤ προΐστανται σοσιαλιστές και επεσήμανε πως η ΝΔ από την αρχή ήταν και παραμένει αντίθετη με το ΔΝΤ».

«Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην ψάχνει για άλλοθι», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο  πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προσφύγει σε δανειστές χωρίς λαϊκή συναίνεση» και συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που παραδίδεται στην υπερατλαντική δικαιοδοσία».

Nωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας το οποίο θα αποτελέσει κριτήριο για την αποκλιμάκωση  της « ψυχολογικής τρομοκρατίας» που ασκείται στην οικονομία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:46
Exit mobile version