ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:36
MENU CLOSE

Δεν θα συγκληθεί τελικά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

03.05.2010 12:15

«Ναυάγησε» τελικά  η σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από την άρνηση τόσο της Αλέκας Παπαρήγα όσο και του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχουν. Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν απάντησε σε ερώτηση για το αν θα συγκληθεί το συμβούλιο παρά το γεγονός ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος τηλεφωνικά από τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Αντώνης Σαμαράς από τη μεριά του, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να λάβει μέρος στη συνάντηση καθώς θεωρούσε απαραίτητη τη διεξαγωγή της πριν την ανακοίνωση των μέτρων. Παράλληλα, από το κόμμα της ΝΔ  έγινε γνωστό ότι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπίτσιο για να δηλώσει τη μη συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην σύσκεψη.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αιτιολόγησε την άρνησή της να συμμετάσχει με το σκεπτικό ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει κανένα νόημα η σύσκεψη και συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ «αρνείται να γίνει κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου», ενώ συμπλήρωσε ότι

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια, και εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του πρωθυπουργού να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κατόπιν εορτής.

«Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια να χειριστεί η κυβέρνηση το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνολικά την πολιτική ηγεσία για επικοινωνιακούς σκοπούς. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελέσει το ντεκόρ για μια συναίνεση, με την οποία δεν συμφωνεί η ίδια η ελληνική κοινωνία, η οποία θεωρεί τα μέτρα άδικα και καταστροφικά και ζητά Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει άρνηση στην πρόσκληση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η παρουσία όλων. Την Τρίτη το πρωί ο Καρατζαφέρης θα γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:36
Exit mobile version