ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:35
MENU CLOSE

Όταν η Μαντόνα μιλάει, η κυβέρνηση του Μαλάουι ακούει…

01.06.2010 11:56

Η φυλάκιση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού στο Μαλάουι και η καταδίκη τους σε 14 χρόνια καταναγκαστικών έργων λόγω της… ομοφυλοφιλίας τους, έκανε τη Μαντόνα να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

Η «βασίλισσα της ποπ» δήλωσε «σοκαρισμένη και στεναχωρημένη» με την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας πόσο παράλογο είναι να θεωρείται ακόμα παράνομη η ομοφυλοφιλία στο Μαλάουι. Έτσι, προέτρεψε τα εκατομμύρια των θαυμαστών της να συμφωνήσουν μαζί της μέσα από το μπλογκ της ως προς την αποφυλάκιση του ζευγαριού.

Λίγες μέρες μετά, ο πρόεδρος του Μαλάουι ανακοίνωσε ότι δίνει χάρη στο ζευγάρι, αποφυλακίζοντάς τους με άμεσες διαδικασίες.

«Πάντα πίστευα πως η αγάπη κατακτά τα πάντα και χτες το είδα να γίνεται πράξη. Με μεγάλη μου χαρά, σας ενημερώνω ότι με απόφαση του  πρόεδρου  Μουθαρίκα, το ομοφυλόφιλο ζευγάρι είναι πλέον ελεύθερο», έγραψε η σταρ στο μπλογκ της, φανερά ικανοποιημένη από την εξέλιξη.

Η Μαντόνα έχει υιοθετήσει δύο παιδιά από το Μαλάουι και αυτόν τον καιρό χρηματοδοτεί την κατασκευή και τη λειτουργία ενός σχολείου θηλέων στην περιοχή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:31
Exit mobile version