search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:00
MENU CLOSE

Γιώργος Αλκαίος

07.06.2010 04:45
Γιώργος Αλκαίος - Media

Ήταν τριπλά νικητής ο Γιώργος Αλκαίος στη διαδικασία της εφετινής Eurovision. Στον ελληνικό τελικό κατάφερε να κινητοποιήσει την κακογουστιά του Έλληνα και να κερδίσει την πρώτη θέση. Στον τελικό του Όσλο έπεσε στη «χρονιά της μπαλάντας» και έτσι κατόρθωσε, έχοντας ένα από τα ελάχιστα ρυθμικά κομμάτια της εκδήλωσης, να ψηφιστεί από τους χαρούμενους Eurofan που θέλουν το Euro-νταχτιρντί τους. Η τρίτη του νίκη…

Ο σκελετός βγήκε απ’ τη ντουλάπα

Ήταν τριπλά νικητής ο Γιώργος Αλκαίος στη διαδικασία της εφετινής Eurovision. Στον ελληνικό τελικό κατάφερε να κινητοποιήσει την κακογουστιά του Έλληνα και να κερδίσει την πρώτη θέση. Στον τελικό του Όσλο έπεσε στη «χρονιά της μπαλάντας» και έτσι κατόρθωσε, έχοντας ένα από τα ελάχιστα ρυθμικά κομμάτια της εκδήλωσης, να ψηφιστεί από τους χαρούμενους Eurofan που θέλουν το Euro-νταχτιρντί τους. Η τρίτη του νίκη είναι εγχώρια και καθαρά προσωπική: Βγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, στο οποίο είχε κλειστεί επί σειράν ετών μετά το «Τι τι τι ε τι τι» και άλλα παρόμοια λαϊκοπόπ σουξέ της μιας σεζόν. Ο Γιώργος Αλκαίος ανήκει σε εκείνους τους καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’90 που δεν κατάφεραν να διαβούν τον καινούργιο αιώνα, γιατί δεν τους το επέτρεψε η αισθητική τους. Το κοινό τον έκλεισε, λοιπόν, στο ντουλάπι με τη Μαντώ, την Αλέξια, τον Χαριτοδιπλωμένο, τον Μπίγαλη, τον Ρακιντζή και άλλους αισθητικούς «σκελετούς» της ίδιας περιόδου. Είναι όμως survivor. Κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αναμπουμπούλα. Μέσα στην οικονομική κρίση, με την ΕΡΤ να μην μπορεί και να μη θέλει να διαθέσει χρήματα για μία ηχηρή εκπροσώπηση, με τη χώρα να μην παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Eurovision γιατί είχε άλλα σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί, εκείνος επέπλευσε. Ο Αλκαίος έτυχε στο σωστό timing. Οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ. εκείνον θα διάλεγαν. Φτηνή λύση η συμμετοχή του και επιπλέουσα, όπως όλοι οι φελλοί. Απλώς, ο Αλκαίος τούς πρόλαβε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:51