Κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του φοινικοδάσους στην Πρέβελη της Κρήτης, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα. Η φωτιά απείλησε ακόμη και την ιστορική Μονή Πρέβελης, αφού η ένταση των ανεμών δεν επέτρεπε στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρήσουν στην περιοχή.
Η φωτιά απείλησε ακόμη και την ιστορική Μονή Πρέβελης, αφού η ένταση των ανεμών δεν επέτρεπε στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρήσουν στην περιοχή.
Το απόγευμα της Κυριακής η φωτιά στο φοινικόδασος είναι υπό μερικό έλεγχο και οι άνδρες της πυροσβεστικής δημιουργούν αντιπυρικά μονοπάτια.
«Πρόκειται για τεράστια καταστροφή για το δεύτερο μεγάλο φοινικόδασος της Κρήτης, καταστροφή οικολογική, πολιτιστική και τουριστική», δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ρεθύμνης, κ. Μπαγιαρτάκης.
«Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι οι ισχυροί άνεμοι από τους οποίους μάλιστα δεν μπορείς ούτε να σταθείς όρθιος», συνέχισε.
Την ίδια ώρα 3.000 στρέμματα αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί στην Περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου.
Στην Κάρυστο οι φλόγες συνεχίζουν να μαίνονται και εκτείνονται σε δυο μέτωπα σε δύσβατες περιοχές: ανατολικά στην περιοχή Αετοράχη και βόρεια στην περιοχή Κοκκινόχωμα, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.
Η περιοχή παραμένει από τα ξημερώματα της Κυριακής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού οι ισχυροί άνεμοι δεν έχουν υποχωρήσει.
Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά έξω από την Ιεράπετρα στη θέση Σελάκανο, αλλά και η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, στην οδό Θερμαϊκού 16, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.