search
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 13:15
MENU CLOSE

Έγκριση του ΣτΕ για τη λειτουργία οικονομικής αστυνομίας

18.02.2011 16:34
Έγκριση του ΣτΕ για τη λειτουργία οικονομικής αστυνομίας - Media

Νόμιμη έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Νόμιμη έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία της Οικονομικής Αστυνομίας καθώς και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Βάσει του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, οι δύο νέες υπηρεσίες θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας, θα υπάγονται στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και θα εποπτεύονται από τον αρχηγό του Σώματος.
Στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Αστυνομίας θα υπάγονται: η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων, η κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας, η καταπάτηση δημόσιων εκτάσεων, οι παράνομες συναλλαγές και δραστηριότητες στο πλαίσιο των πιστωτικών και χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων, καθώς και των χρηματοπιστωτικών Οργανισμών και Ομίλων, η παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων από το κράτος, η παράνομη μεταφορά κεφαλαίων και διακίνηση χρήματος, το λαθρεμπόριο, η παράνομη διακίνηση και νόθευση αγαθών και άλλων προϊόντων καθώς και η απόκρυψη ή αλλοίωση φορολογικών στοιχείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.06.2024 13:14