ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:52
MENU CLOSE

Μπ. Αρίντς: Οι Έλληνες σε λίγο θα ζητιανεύουν

04.04.2011 13:53

Σε προσβλητικά σχόλια προέβη ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά για τους Έλληνες ότι «σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν».

Ο κ. Αρίντς, ως κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα για τον Τύπο στην πόλη Ούρφα, προχώρησε σε σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας, τονίζοντας πως, ενώ η πρώτη αποτελεί μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου με ρυθμό ανάπτυξης 9%, το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει.

Τα όσα λέχθηκαν στο προκείμενο σεμινάριο προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Μιχελάκης, υπογράμμισε ότι πρόκειται περί μίας «ιταμής πρόκλησης» και επισήμανε πως «ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων»

Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε ακόμα την κυβέρνηση να πάρει θέση αναφορικά με το ζήτημα αναφέροντας πως «πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί οδηγεί σε επαίσχυντες δηλώσεις».

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:48
Exit mobile version