search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:44
MENU CLOSE

Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό

01.07.2011 17:57
Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό - Media

Στο σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Περιφερειάρχες στην ανάπτυξη της χώρας εστίασε ο Γ.Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Περιφερειάρχες στην ανάπτυξη της χώρας εστίασε ο Γ.Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είστε εδώ, γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Και αυτό, έχοντας κατά νου τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, τις δύσκολες στιγμές για τον πολίτη, τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία, διότι εγώ θεωρώ και θεωρούμε και ως κυβέρνηση ότι η αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απασχόληση» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της κοινής προσπάθειας για την εξάλειψη των ελλειμμάτων και τη μείωση του δημόσιου χρέους κάτι που μπορεί να επιτευχθεί όπως είπε, με ανάπτυξη στην Περιφέρεια.

«Η μεταφορά αυτών των προγραμμάτων στην Αυτοδιοίκηση, ακριβώς εκεί στοχεύει: σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε Περιφέρειας, στη στήριξη της εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάδειξη της Περιφέρειας, κάθε Περιφέρειας, που μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης, ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16