search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 04:22
MENU CLOSE

Νίκος Πορτοκάλογλου

15.07.2011 12:49
Νίκος Πορτοκάλογλου - Media

«Χούντα δεν γνωρίσαμε, μα ούτε ελευθερία, της Μεταπολίτευσης χαμένη γενιά» τραγουδούσε χρόνια πριν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και να που ο στίχος αυτός ακούγεται όλο και πιο πολύ στις παρέες των απελπισμένων του 2011.

«Χούντα δεν γνωρίσαμε, μα ούτε ελευθερία, της Μεταπολίτευσης χαμένη γενιά» τραγουδούσε χρόνια πριν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και να που ο στίχος αυτός ακούγεται όλο και πιο πολύ στις παρέες των απελπισμένων του 2011. Από τα χρόνια των Φατμέ και αργότερα στην σόλο καριέρα του ο Πορτοκάλογλου πάντα έγραφε τραγούδια για όλα αυτά που μας ζορίζουν και για εκείνα μου μας κάνουν να χαμογελάμε, με μια αλήθεια που πολλές φορές μας έχει πονέσει. Αυτό το καλοκαίρι, στις δύο συναυλίες που έδωσε στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αποφάσισε να βγάλει το βύσμα από την πρίζα και να δώσει στα τραγούδια του την αρχική τους μορφή, ξεγυμνωμένα από ηλεκτρικά όργανα. Έτσι, με συνοδεία τριών μόνο μουσικών, μας παρουσίασε τα τραγούδια του γυμνά, για να μας ταξιδέψει στον πυρήνα της δημιουργίας τους, μέσα σε μια ατμόσφαιρα σχεδόν μυστικιστική. Παράλληλα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Βουτάμε γυμνοί», με στίχους που εκφράζουν την εποχή μας με έναν τρόπο που δεν καθοδηγεί και δεν επιβάλλεται: «Μα τι είναι αυτά που φοράμε/ και από ποιαν εποχή/ στη σκιά τα πετάμε/ και βουτάμε γυμνοί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49