ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:47
MENU CLOSE

Commerzbank: Αμφιβολίες για την ικανότητα τη Ελλάδας να μειώσει το χρέος

06.09.2011 14:49

«Το ερώτημα είναι εάν η Ελλάδα επιτύχει την εξυγίανση, όσο εμείς θα είμαστε εν ζωή» τόνισε ο πρόεδρος της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το αν η Ελλάδα θα μείωση το δημόσιο χρέος στα προβλεπόμενα από την Ευρωζώνη επίπεδα του 60% του ΑΕΠ.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε επίσης ότι το όριο του 60% είναι αυτό που προβλέπεται από την Ευρωζώνη, αλλά το ποσοστό χρέους της Ελλάδας είναι πάνω από 140% με έντονη ανοδική τάση, είπε ο κ. Μπλέσινγκ.

Ο κ. Μπλέσινγκ σημείωσε ότι εξαιτίας της κρίσης αναμένει να υπάρξει μια «αναιμική» ανάπτυξη και μείωση των αποδόσεων του τραπεζικού τομέα, τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα αγοράσαμε μόνο χρόνο, τώρα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε».

Τέλος αναφορικά με την εσπευσμένη θέσπιση του ευρωομολόγου ο κ. Μπλέσινγκ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα ευρωομόλογα μπορούν να είναι το επιστέγασμα μιας κοινής ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά δεν πρέπει να γίνει το δεύτερο βήμα πριν από το πρώτο, όπως με την εισαγωγή του ευρώ».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:46
Exit mobile version