ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:36
MENU CLOSE

Ελευθεροτυπία: Ανάσα το δάνειο

29.09.2011 17:16

γράφει ο Τυπικός

γράφει ο Τυπικός

Πα­ρουσία εκπροσώπων του Διασωµατειακού πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των εργαζοµένων της «Ελευθεροτυπίας» χθες το μεσημέρι. Όπως έγινε γνωστό, η ιστορική εφηµερίδα έλαβε το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ και µαζί την «ανάσα» που επιζη­τούσε καιρό τώρα.

Ωστόσο, το ποσό κρίνεται πολύ µικρό σε σχέση µε τα 20-22 εκατ. ευ­ρώ που λέγεται ότι ζητούσε η επιχείρηση, ενώ µε ενδιαφέρον αναµένονται να γίνουν γνωστοί οι όροι του δανείου, του «μεσοπρό­θεσμου» όπως λένε χαρακτηριστικά πολλοί εντός της εφηµερίδας.

Το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ προορίζεται να σπάσει σε δύο κοµµά­τια. Τα 5 εκατ. ευρώ θα πάνε για τις αποζη­μιώσεις που πρέπει να δώσει η επιχείρη­ση, τις οικειοθελείς αποχωρήσεις, όπως τις ονοµάζει, βάζοντας έτσι µπροστά το σχέδιο αναδιάρθρωσης που απαιτεί ο τραπεζικός δανεισµός, το οποίο προβλέπει αποχωρή­σεις ή απολύσεις εκατοντάδων εργαζοµέ­νων της επιχείρησης. Τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ θα πάνε στη µισθοδοσία των εργα­ζοµένων και θα δοθούν µέχρι το τέλος του 2011.

Το ποσό δεν φτάνει να εξοφληθούν πλήρως οι εργαζόμενοι, αφού, όπως λέ­γεται, η µισθοδοσία αγγίζει τα 4 εκατ. ευ­ρώ, αλλά αναµένεται να οµαλοποιήσει, ώς έναν βαθµό, τη ροή της με μεγαλύτερο πο­σό «έναντι» ενώ, όπως λεγόταν, ουσιαστικά µέχρι το τέλος του χρόνου οι εργαζόµενοι θα λαµβάνουν το 80% του µισθού τους. Τέ­λος η πρόταση για απεργία που έπεσε στο τραπέζι µε θέµα τις µη πληρωµές απορρί­φθηκε µε ψήφους 112-74.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version