search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:10
MENU CLOSE

Κούλουμα με κακοκαιρία

27.02.2012 07:37
Κούλουμα με κακοκαιρία - Media

Βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Καθαρά Δευτέρα.

Βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις 9 Μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ σημαντική πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος από τα βόρεια προς τα νότια της χώρας. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να υπάρξει στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αλλά και χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 και 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκολοφοριακές ρυθμίσεις για την επιστροφή των εκδρομέων

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας που σήμερα θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς την πρωτεύουσα. Από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών που έχουν ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1,5 τόνο στους παρακάτω οδικούς άξονες:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμία και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:08