ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:36
MENU CLOSE

Ανάγκες για ανάπτυξη, υπογραμμίζει η Λαγκάρντ

08.05.2012 06:43

«Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα αλλά στο τέλος η Ευρωζώνη θα είναι στέρεη. Είναι ξεκάθαρο πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες λαμβάνουν υπόψη τους την ανάγκη πολιτικών ανάπτυξης» τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ από τη Ζυρίχη.

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ απέρριψε ως «άστοχο δίλημμα» το διαζευκτικό ερώτημα «λιτότητα ή ανάπτυξη», αναγνωρίζοντας μεν πως η αναγκαία λιτότητα επιβραδύνει την ανάκαμψη αλλά αυτό που χρειάζεται είναι «ο σωστός ρυθμός».

Η συζήτηση που κυριαρχεί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι «η λιτότητα εναντίον της ανάπτυξης», ανέφερε σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, για να τονίσει: «Θα αντέτεινα πως δεν είναι “ή το ένα, ή το άλλο”, αλλά μπορούμε να σχεδιάσουμε μία στρατηγική καλή και για το σήμερα και για το αύριο».

Όσον αφορά μάλιστα την Ελλάδα, η Λαγκάρντ ανέφερε ανεκδοτολογικά, όπως το είπε, το εξής για τα κλειστά επαγγέλματα: Εξαιτίας του πλαίσιου στις οδικές μεταφορές «κοστίζει στην πράξη λιγότερα να εισάγεις μία τομάτα από την Ολλανδία παρά να την αγοράσεις από έναν Έλληνα αγρότη. Σε αυτήν την εικόνα, είπε η κ. Λαγκάρντ, «κάποιο λάθος υπάρχει». «Ο κλάδος αυτός απελευθερώνεται και τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο» επισήμανε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:34
Exit mobile version