search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:56
MENU CLOSE

Υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμμένο

16.05.2012 06:34
Υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμμένο - Media

Στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές και σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος.

 

Στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές και σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος.

Δείτε αναλυτικά τις εξελίξεις:

20:50 Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

20:20 Ορκίστηκε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Π.Πικραμμένος. Στη συνέχεια ο κ.Πικραμμένος θα έχει συνάντηση με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

20:10 Σε εξέλιξη η ορκωμοσία του Π.Πικραμμένου.

19:45 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την ορκωμοσία του πρωθυπουργού.

19:00 Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί στις 20:30 με τον νέο πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

17:35 Αύριο στις 10:00 η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Πικραμμένου.

17:30 «Και τώρα ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους. Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα με αλλαγές που να γίνονται σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

16:30 Στις 8 το βράδυ η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. 

15:40 «Προτείναμε τον Γεράσιμο Αρσένη ως γνώστη και επί των οικονομικών, αλλά και των εθνικών θεμάτων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υπογράψει καμία υπουργική απόφαση που αφορά σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.

15:20 «Είναι μεγάλη χαρά και βάρος για μένα. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να μπορέσω να φανώ αντάξιος. Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ωστόσο δεν διαφεύγει από κανέναν ότι η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές υπό την καθοδήγηση τη δική σας πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας» δήλωσε ο κ. Πικραμμένος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Διάβασα στις εφημερίδες ότι λόγω ονόματος θα είμαι ο καταλληλότερος για τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης» αστειεύθηκε ο Π.Πικραμμένος.
«Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Π.Πικραμμένος από την πλευρά του ευχήθηκε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

15:15 Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παναγιώτης Πικραμμένος. 

14:50 «Οι μέρες που μεσολαβούν από σήμερα έως τις νέες εκλογές που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κάναμε ως ΠΑΣΟΚ είναι ημέρες ευθύνης και εθνικού στοχασμού. Ευθύνης γιατί η πατρίδα πρέπει να κρατηθεί όρθια να μην επιδεινωθεί η κατάσταση για τους Έλληνες πολίτες. Κι αυτό δεν είναι εύκολο χρειάζεται δουλειά απ’ όλους μας γιατί τώρα τη χώρα διευθύνει μία αμιγώς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το ότι υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να υπάρχει η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, δηλαδή η ευθύνη της ίδιας της δημοκρατίας. Είναι και μέρες στοχασμού οι ημέρες μέχρι τις εκλογές γιατί έχουν στενέψει πάρα πολύ ευτυχώς τα περιθώρια του λαϊκισμού δημαγωγίας ανευθυνότητας και του εμπορίου ψευδαισθήσεων. πολιτική ευθύνη» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

14:40 Στις 15:15 αναμένεται να προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια, εντολή για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

14:20 Σε δηλώσεις του μετά από την σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός να μην έχει πολιτικά και κομματικά χαρακτηριστικά και η υπηρεσιακή κυβέρνηση να έχει μικρό υπουργικό σχήμα.

14:15 Αυστηρή υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια που να δεσμεύει το λαό πρότεινε η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ωστόσο τόνισε ότι δεν έκανε καμία συγκεκριμένη πρόταση γιατί «όταν γίνονται προτάσεις για εξυπηρετηθούν μικροκομματικοί σκοποί και να είχαμε, θα την παίρναμε πίσω».

14:10 O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη.

14:07 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).

Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972).

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).

Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.

Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσαντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 – 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).

Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.

14:05 «Πάμε σε δικαστικό» τόνισε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Προεδρικού και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπούλιας πρότεινε να παραμείνει στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος.

14:04 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

13:00 Ξεκίνησε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

12:55 Έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ο Πάνος Καμμένος προσερχόμενος έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του κόμματός του για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

12:50 Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αναχώρησαν από τα κεντρικά γραφεία των κομμάτων τους για το Προεδρικό Μέγαρο.

 

Οι τρεις επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων είναι ο Π. Πικραμμένος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ρένα Ασημακοπούλου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου και Ιωάννης Καραβοκύρης πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει ο Π.Πικραμμένος, ενώ όσον αφορά τους υπουργούς, ο Ευ.Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δημιουργεί κενό στην κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών. Από τη ΝΔ, φαίνεται ότι έχει τεθεί το θέμα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εν όψει της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20-21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε πως δε θα συμμετάσχει στη σύσκεψη καθώς όπως είπε «Αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής» αφήνοντας αιχμές κατά της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον χθεσινό αποκλεισμό του «από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση».

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33