ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:39
MENU CLOSE

Μέρκελ-Ολάντ-Μόντι-Ραχόι αποφάσισαν πακέτο 130 δισ. ευρώ για ανάπτυξη

22.06.2012 14:44

Το ποσό των 130 δισ.ευρώ αποφασίστηκε να δοθεί για ανάπτυξη, έπειτα από τη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας στη Ρώμη.

Ειδικότερα, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει πακέτο 130 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

«Χρήσιμη» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας παράλληλα πως «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να σταματήσει η επίθεση των αγορών.»

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα. Τώρα πρέπει να κινητοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Συμφωνήσαμε όλοι στην ανάγκη να ελέγξουμε τα ελλείμματά μας, να εργαστούμε για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των χωρών μας, αλλά και σε επίπεδο ΕΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Σημειώνεται πως η διάσκεψη στην Ρώμη οργανώθηκε από τον Μάριο Μόντι με την επιδίωξη να ασκηθεί ουσιαστική πίεση στο Βερολίνο, με την βοήθεια της Γαλλίας και της Ισπανίας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:39
Exit mobile version