ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:59
MENU CLOSE

Το ντέρμπι έγινε πάρτι

01.10.2012 12:09

Ήταν σαφώς το ματς της αγωνιστικής αλλά ο καταιγιστικός για ένα ημίχρονο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Άρη σε πάρτι για τους οπαδούς του. Το τελικό 4-1 είναι από τις μεγαλύτερες νίκες σε αγώνα μεταξύ των δύο και ήρθε μετά από ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο.

Ο Λόρενς με φοβερή βολίδα στο 12΄άνοιξε το σκορ και στο 23΄ ο Κατσικάς με κεφαλιά διπλασίασε. Στο 25΄ ο Αθανασιάδης νικήθηκε από τον Βελλίδη σε τετ α τετ αλλά με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Φωτάκης πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Η κεφαλιά του Αγκάνθο στο37’  μείωσε προσωρινά τη διαφορά αλλά στο 43΄ με εκπληκτικό γυριστό σουτ ο Αθανασιάδης πέτυχε το 4-1.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αστόχησε στο 49΄ αλλά στη συνέχεια ο Άρης πήρε την πρωτοβουλία. Έχασε ευκαιρίες με τον Αγκάνθο στο 52΄, τον Καπετάνο στο 61΄ και τον Πουλίδο στο 62΄ αλλά δεν κατάφερε να μειώσει άλλο  το σκορ. Στο τέλος το ματς χάλασε με πολλές κλωτσιές και αψιμαχίες με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Κατσικάς και Λόρενς από τον ΠΑΟΚ και ο Γιαννιώτας του Άρη.

Αντίθετα με τον «Δικέφαλο» ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προβληματίζει και να αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς του μετά τη νέα απώλεια κόντρα στον Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 3΄ με προβολή του Πίντο και ζήτησε πέναλτι στο10’  σε πτώση του Χριστοδουλόπουλου στην περιοχή του Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στη συνέχεια δύο κλαλά σουτ που εξουδετέρωσε ο Καρνέζης και στο 26΄ από ωραία πάσα του Κουίνσι ο Χριστοδουλόπουλος με βολίδα σημάδεψε το δοκάρι του Φούλοπ.

Στο 60΄ ο Περόνε έχασε τεράστια ευκαιρία αφού νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Καρνέζη και στο 80’’ ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσαμπούρη. Όμως αυτός ο Παναθηναϊκός ούτε απέναντι σε 10 παίκτες μπορεί να σκοράρει και κατάφερε να έχει μία νίκη σε 5 ματς και τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια ως γηπεδούχος.

Φοβερό ματς με συγκλονιστικό φινάλε έγινε στα Χανιά όπου ο Πλατανιάς επιβλήθηκε της Ξάνθης με 3-2.  Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο11’  με τον Γκλέϊσον αλλά το αυτογκόλ του ίδιου στο 47΄ έφερε το ματς στα ίσια. Η Ξάνθη έπαιζε και με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μαρίν στο 39΄ και κλείστηκε στην άμυνα. Στο 69΄  ο Τζάνης έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-1 και στο 84΄ με κεφαλιά του Ντόε έγινε το σκορ 2-1. Στο 89΄ ο Βασιλακάκης ισοφάρισε σε 2-2 αλλά στο 91΄ ο Ντόε με νέα κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

H Bέροια συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών και απέδρασε με νίκη 1-0 από την Κομοτηνή. Το γκολ του Καλτσά στο 51΄ έσπασε το αήττητο εντός έδρας σερί του Πανθρακικού που κρατούσε 17 ματς και έφερε την ομάδα του πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Ιωαννίνων – Λεβαδειακού.

Η βαθμολογία (σε 5 ματς): Ολυμπιακός 15, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος 12, Αστέρας 10, Ατρόμητος, Πλατανιάς 8, Βέροια 7, ΟΦΗ, Ξάνθη, Άρης 5,  Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός , Κέρκυρα 4, , Πανθρακικός 3, Γιάννινα2, ΑΕΚ 1.

Γιάννινα και Λεβαδειακός έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:58
Exit mobile version