ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Ο «Τρελαντώνης», ένας σοβαρός Έλληνας κροίσος

16.10.2012 14:24

Το Σάββατο, ανεβαίνει στη σκηνή του «Ακροπόλ» ο «Τρελαντώνης», θεατρική παράσταση βασισμένη στο πασίγνωστο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα.

Σήμερα, η επέκταση, ο εμπλουτισμός με δεκάδες άλλες συλλογές και δωρεές, καθώς και το κύρος του Μουσείου Μπενάκη εντυπωσιάζουν. Είναι απλωμένο σε περισσότε­ρα από 10 κτήρια, από την έπαυλη του Στέφανου και της πηνελόπης Δέλτα στην Κηφισιά μέχρι το παλαιό Φάληρο ή ακόμη και το Οίτυλο στη Μάνη, με βασικούς επισκέψι­μους πόλους το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας και το σύγχρονο της οδού πειραιώς 138. Επίσης διαθέτει επτά εργαστήρια συντήρησης έργων τέχνης και τμήμα πληροφορικής τεκμηρίωσης και διαχείρισης φωτογρα­φικού υλικού.
 
Τα έξοδα είναι πλέον τεράστια. Τα βαμβάκια της Αιγύ­πτου δεν περνάνε πια από τα χέρια των Μπενάκηδων. Και μία περίοδος στασιμότητας ή και αναπτυξιακής υπο­χώρησης απειλεί το σημαντικότερο ιδιωτικό μουσείο της χώρας, καθώς οι νεοκροίσοι συνωστίζονται στα κλειστά γραφεία των ξένων μεγαλοτραπεζιτών για να διασφαλίσουν τα εκατομμυριάκια τους εν μέσω κρίσης. Αν ο «Τρελαντώνης» ζούσε, μάλλον θα έχανε το ακατά­βλητο χαμόγελό του.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59
Exit mobile version