ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:59
MENU CLOSE

Ο Λαφαζάνης, ο Αλέξης και... οι λέξεις

02.11.2012 07:34

Τι σκεφτόταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν χθες το πρωί δήλωνε στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»; Αποφάσισε να βάλει μπουρλότο στην αξιωματική αντιπολίτευση στο όνομα των εσωκομματικών διαφωνιών ή του «ξέφυγε» ένας ειλικρινής προβληματισμός;

  • Εξέφρασε μια αγωνία που εδράζεται στην πραγματικότητα, το ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να κληθεί σύντομα να αποτελέσει τον πυρήνα μιας κυβέρνησης η οποία θα έχει απέναντί της πρωτοφανείς, αντίξοες συνθήκες. Την ίδια ώρα το σχήμα έχει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επιχειρεί να προσαρμοστεί σε δεδομένα που απέχουν μακράν από εκείνα στα οποία μπορούσε να ανταποκριθεί  ο μηχανισμός του 4,6%. Από την άλλη, η κοινωνική πλειοψηφία που χρειάζεται για να κυβερνήσει δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.
  • Επιπλέον, επιχείρησε να «μειώσει» τις προσδοκίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το μαγικό ραβδί και ότι μπορεί να κάνει θαύματα.
  • Καθώς επίσης, θέλησε να καταρρίψει ως «ψευδεπίγραφο» το ζήτημα περί «κυβερνητικής ετοιμότητας» του σχήματος ή μη, ζήτημα το οποίο βάζουν οι ίδιοι που αποδεικνύονται ανίκανοι να κυβερνήσουν προς όφελος του λαού και έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χάος.

 
Όμως ανάλογες τοποθετήσεις έχει κάνει, με διαφορετικές διατυπώσεις και ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει ότι ο Λαφαζάνης κάθε άλλο παρά εκτός γραμμής υπήρξε.
 
Το πρόβλημα είναι, όμως ότι ο προβολέας της δημοσιότητας πλέον «στοιχειώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ στο νέο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που σημαίνει ότι υπάρχουν πράγματα που «δεν λέγονται» μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, ακόμη κι αν διευκρινίζονται. Είναι απολύτως αναμενόμενο πως θα απομονωθούν και θα χρησιμοποιηθούν από κάθε λογής πολιτικούς αντιπάλους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version