search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Χαραυγή – Μέρος 2

14.11.2012 22:00
Χαραυγή - Μέρος 2 - Media

Βαθμολογία*
Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον.
Πρωταγωνισ τούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίσ τεν Στιούαρτ, Λι Πέις, Ντακότα Φάνινγκ, Τέιλορ Λότνερ, Μπίλι Μπερκ.

Βαθμολογία*
Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον.
Πρωταγωνισ τούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίσ τεν Στιούαρτ, Λι Πέις, Ντακότα Φάνινγκ, Τέιλορ Λότνερ, Μπίλι Μπερκ.
 
Η Μπέλα είναι πλέον βαμπίρ και προσπαθεί να προσαρ­μοστεί στον καινούργιο τρόπο ζωής. Παράλληλα, κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά και η πανέμορφη Ρενέσμι, το «αθάνατο» παιδί της Μπέλα και του Έντουαρντ. Όμως οι ισορροπίες ανάμεσα στους Κάλεν και τους Βολτούρι διαταράσσονται, και το γεγονός θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στη ζωή του λυκανθρώπου Τζέικομπ Μπλακ. Παρ’ όλα αυτά, η ζωή συνεχίζεται και το ζευγάρι απολαμβά­νει τις καινούργιες υπεράνθρωπες ικανότητες που διαθέτει. Οι Βολτούρι βάζουν στο στόχαστρό τους τη μικρή κόρη του ζευγαριού, επειδή τη θεωρούν απειλή για το «είδος» τους. Ο Έντουαρντ, η Μπέλα και οι φίλοι τους θα δημιουργήσουν μια μικρή ομάδα που θα έρθει αντιμέτωπη με τον στρατό των Βολτούρι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν οριστικό τέλος.
Απ’ ό,τι φαίνεται, η εν λόγω κινηματογραφική σειρά έφτασε στο φινάλε της. Εκτός και αν η συγγραφέας Στέφανι Μέγιερς επινοήσει κι άλλη τριλογία, πράγμα που απευχόμαστε. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως, ιδιαίτερα για μια σειρά ταινιών, που στην Αμερική τουλάχιστον «έσπασε» τα ταμεία. Αν και δηλώνω φαν του φανταστικού, δεν μπορώ να πω πως η «Χαραυγή» μου άρεσε. Μάλιστα δεν μου προκάλεσε ούτε καν το ενδιαφέρον. Τα πάντα εδώ είναι απλοϊκά, επιφανειακά, δίχως ίχνος πρωτοτυπίας και έμπνευσης, ενώ οι χαρακτήρες λειτουργούν πιο πολύ ως καρικατούρες, παρά ως υλικό προς δραματουργική επεξεργασία. Χώρια που όλοι οι σκηνοθέτες που γύρισαν κάποια από τις ταινίες του «Λυκόφωτος» δεν μπόρεσαν να ενσωματώσουν στις ιστορίες τους το αλληγορικό στοιχείο – απαραίτητο για να δημιουργηθεί η πρόσβαση στο ρεαλιστικό επίπεδο. Στην τελευταία, πάντως, ταινία είναι αλήθεια ότι το συναίσθημα κατέχει πρωτεύοντα ρόλο. Αυτό όμως και τίποτε άλλο. Σκηνοθεσία, σεναριακή προσαρμογή, δράση, εφέ, φινάλε, είναι όλα προβλέ­ψιμα και ξεπερασμένα, κατά την ταπεινή μου άποψη. Από την άλλη, βέβαια, δεν παραγνωρίζω το γεγονός πως οι φανατικοί της «σειράς» αλλά και του φανταστικού κινηματογράφου γενικότερα, δεν θα κολλήσουν στις κριτικές. Θα τη δούνε την ταινία, έστω και αν κινείται κάτω του μετρίου. Αλλιώς τι φανατικοί θα ήταν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:38