ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:04
MENU CLOSE

Όλες τις δόσεις μαζί, ψιθυρίζει το Βερολίνο

14.11.2012 12:37

Μία λύση στήριξης προς την κυβέρνηση φαίνεται να σκέφτεται η Γερμανία, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν ότι ένα νέο κούρεμα είναι η μόνη λύση. Tην ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δίνει γη και ύδωρ».

Όσο η Ελλάδα δίνει «γη και ύδωρ» στους δανειστές τόσο η ελληνική κοινωνία θα οδηγείται στην εξαθλίωση, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι, στους τέσσερις μήνες θητείας, ακολουθεί «στρατηγική υποτέλειας» στην τρόικα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως με όλα αυτά η χώρα μεταβάλλεται σε  «μια οιονεί αποικία χρέους, όπου δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης από το μνημονιακό έκτρωμα».
 
Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό κάνει λόγο για «έναν άβουλο παρακολουθητή των εξελίξεων», επισημαίνοντας ότι η αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης, χαρακτηρίζεται από « απόλυτο κυνισμό και ασυγκράτητο ψεύδος».
 
«Ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά κονδύλια μέχρι 20 δις, αυτά δεν μπορούν να ανακόψουν τη σαρωτική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:04
Exit mobile version