ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:52
MENU CLOSE

Ρουπακιώτης: «Όχι» στις αλλαγές περί ιθαγένειας

15.11.2012 16:26

Διαφωνεί με τις προτεινόμενες αλλαγές για αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την ιθαγένεια  ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας πως «όσο σκληραίνει η νομοθεσία, ενισχύεται η Χρυσή Αυγή». Ο κ. Ρουπακιώτης όμως διαφοροποιήθηκε και ως προς τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

Ο κ. Ρουπακιώτης όμως διαφοροποιήθηκε και ως προς τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν στο δικηγορικό επάγγελμα.
 
«Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών», ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης παρουσιάζοντας τον νέο Κώδικα Δικηγόρων και πρόσθεσε:
 
«Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:49
Exit mobile version