search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:43
MENU CLOSE

Ο οραματιστής και το τραμ

27.11.2012 22:00

Τον πρωτεργάτη του οράματος του τραμ Αντώνη Τρίτση θύμισε στους συναδέλφους της η Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στη Βουλή για την επέκταση του δημοφιλούς μέσου μεταφοράς και ζήτησε να δοθεί το όνομά του σε έναν σταθμό.

Τον πρωτεργάτη του οράματος του τραμ Αντώνη Τρίτση θύμισε στους συναδέλφους της η Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στη Βουλή για την επέκταση του δημοφιλούς μέσου μεταφοράς και ζήτησε να δοθεί το όνομά του σε έναν σταθμό. Αναφέρθηκε μάλιστα στη ρηξικέλευθη πρότασή του να γίνει υπέργειο το τραμ κατά μήκος του κεντρικού διαζώματος της Συγγρού, πρόταση για την οποία χλευάστηκε το 1990. Πρότεινε, επίσης, στις στάσεις του μετρό να μην αναγράφεται μόνο ο προορισμός, αλλά να δοθούν και ονόματα ανθρώπων του πολιτισμού, για παράδειγμα στη στάση «Μέγαρο Μουσικής» να προστεθεί και το όνομα της Μαρίας Κάλλας ή του Δημήτρη Μητρόπουλου. Έχει δίκιο η κυρία Πιπιλή, γιατί ακόμα εκκρεμεί μία παλιά υπόσχεση του τότε υπουργείου Συγκοινωνιών να ονομαστεί η στάση του τραμ στο Σύνταγμα «Αντώνης Τρίτσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:42