search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:45
MENU CLOSE

Cyber αγρότες

16.12.2012 22:00
Cyber αγρότες - Media

Σε ένα ιδιωτικό αγρόκτηµα 50 στρεµµάτων στα ∆ερβενοχώρια Βοιωτίας γίνεται το πρώτο πείραµα καλλιέργειας κτηνοτροφικών κουκκιών µε τη βοήθεια εκατοντάδων πολιτών που συµµετέχουν ως cyber αγρότες στην εκστρατεία της Greenpeace.

Σε ένα ιδιωτικό αγρόκτηµα 50 στρεµµάτων στα ∆ερβενοχώρια Βοιωτίας γίνεται το πρώτο πείραµα καλλιέργειας κτηνοτροφικών κουκκιών µε τη βοήθεια εκατοντάδων πολιτών που συµµετέχουν ως cyber αγρότες στην εκστρατεία της Greenpeace.
 
Η περιβαλλοντική οργάνωση, που ετοιµάζεται πυρετωδώς και για την καλλιέργεια και άλλων αγροκτηµάτων µε τη συµµετοχή καταναλωτών στη χρηµατοδότηση της καλλιέργειας, έχει στόχο να ανοίξει έναν καινούργιο δρόµο στην παραγωγή ζωικών προϊόντων στη χώρα µας, προκειµένου να µπει φραγµός στις εισαγωγές µεταλλαγµένων ζωοτροφών. Στο κάλεσµα της Greenpeace ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι µέσα από την ιστοσελίδα www.projectmass.org προσέφεραν από 5 έως 300 ευρώ για την αγορά κτηνοτροφικών κουκκιών, τη σπορά και την καλλιέργειά τους ενώ για κάθε ποσό που προσέφερε ο κάθε πολίτης υπήρχε και ένα συµβολικό δώρο.
 
Όπως επισηµαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, η πρωτοβουλία αυτή στέλνει ένα ακόµη δυνατό µήνυµα στις εταιρείες ζωικών προϊόντων, οι περισσότερες από τις οποίες αυτήν τη στιγµή σιωπούν, αλλά και στον αρµόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ζητώντας τους να υλοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό τη στροφή σε ντόπια κτηνοτροφικά φυτά και την απεξάρτηση από τη σόγια, εισαγόµενη και µη.
 
Η προσέλκυση cyber αγροτών συνεχίζεται αφού η καλλιεργητική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και, αν δεν καλλιεργηθούν τώρα τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά, άλλη µία χρονιά θα πάει χαµένη. «∆εν µπορούµε πλέον να περιµένουµε το πότε οι εταιρείες και ο υπουργός θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα κινητοποιηθούν» επισηµαίνει η Greenpeace.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:41