search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2025 17:37
MENU CLOSE

Και φόρος πολυτελούς διαβίωσης

22.01.2013 22:00

Επιπλέον έσοδα μέσω φορολογίας αναζητά το κράτος και το υπουργείο Οικονομικών προσέθεσε στο πολυνομοσχέδιο τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που είχε καταργηθεί.

Επιπλέον έσοδα μέσω φορολογίας αναζητά το κράτος και το υπουργείο Οικονομικών προσέθεσε στο πολυνομοσχέδιο τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που είχε καταργηθεί. Ο φόρος αφορά Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, πισίνες κ.λπ. 

Υπολογίζεται, όπως έγινε και το 2011, με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο) για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ηλικίας έως 10 ετών με κυβισμό 1.929 έως 2.500 κ.εκ.

Για τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου.

Επίσης τον φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες πισίνας, σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων και αεροσκαφών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2025 17:32