ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Υποβαθμίσεις για Κύπρο-Κροατία

01.02.2013 06:55

Σε υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής προχώρησε, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, μετά την υποβάθμιση της Κύπρου στις 25 Ιανουαρίου.

Κροατία: Ο Moody's υποβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου της χώρας
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε χθες Πέμπτη την προοπτική του αξιόχρεου της Κροατίας σε Ba1 από Baa3, κρίνοντας όμως την προοπτική της χώρας σταθερή και όχι αρνητική.
Ο Moody's δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή, λέγοντας πως «δεν υπάρχει οικονομική ανάκαμψη στην Κροατία», επισημαίνοντας το γεγονός πως "δεν αναμένεται σημαντική βελτίωση, αφού η ανάπτυξή παρεμποδίζεται».
Η σταθερή προοπτική σημαίνει πως ο Moody's δεν σκοπεύει να υποβαθμίσει και άλλο την χώρα, διότι, όπως αναφέρει «ο κίνδυνος περαιτέρω επιδείνωσης της δημοσιονομικής της κατάστασης είναι περιορισμένος».
Ο οίκος αξιολόγησης είχε υποβαθμίσει τον Μάιο την προοπτική αξιόχρεου της Κροατίας. Το ίδιο έκανε τον Δεκέμβριο και ο οίκος Standard & Poor's επικαλούμενος τις «ανεπαρκείς μεταρρυθμίσεις και την υποβάθμιση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας».
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:36
Exit mobile version