search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 03:10
MENU CLOSE

Αναδιπλώνονται για τα μεταλλεία χρυσού της Αλεξανδρούπολης

08.03.2013 12:56
Αναδιπλώνονται για τα μεταλλεία χρυσού της Αλεξανδρούπολης - Media

Προβληματισμός και φόβος για νέο ισχυρό μέτωπο της κυβέρνησης με όλους τους φορείς της Θράκης, για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στην Αλεξανδρούπολη.

Προβληματισμός και φόβος για νέο ισχυρό μέτωπο της κυβέρνησης με όλους τους φορείς της Θράκης, για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων, λέγοντας χαρακτηριστικά: 
 
«Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου "Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης" της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δηλώσεις του στη Wall Street Journal, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Καναδούς της Eldorado Gold – πρόκειται για την ίδια εταιρεία που έχει και τα μεταλλεία στη Χαλδικική- ότι η διαδικασία αδειοδότησης του μεταλλείου Περάματος θα ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου (σ.σ μέσα στον Μάρτιο). Σύμφωνα με την WSJ  ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι : «Αυτή είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ».
Υπάρχει συνολική αντίθεση από όλους τους φορείς της Θράκης, όπως από τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης και τους 22 δημάρχους της περιοχής, που απειλούν με παραίτηση εάν εγκριθεί η επένδυση. Τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει επίσης βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Επίσης την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει τα παραρτήματα του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ , το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βιοτεχνών και η Ομοσπονδία Παράκτιων Αλιέων Αν. Μακεδονίας –Θράκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 03:08