ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:44
MENU CLOSE

Ένα βουνό χαρτιά για 350 ευρώ τον μήνα

03.04.2013 21:00

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολουμένους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

 Να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

 Ορίζεται ακόμη ότι ο ασφαλισμένος, που πραγματοποιεί διακοπή δύο ελευθέρων επαγγελμάτων, δικαιούται βοηθήματος από έναν μόνο φορέα, τον οποίο επιλέγει ο ίδιος με υπεύθυνη δήλωσή του.
 
Η διάρκεια καταβολής του βοηθήματος καθώς και το χορηγούμενο ποσό καθορίζονται από τον συνολικό χρόνο ασφάλισης και συγκεκριμένα:
 
 Για χρόνο ασφάλισης 3 έως 4 πλήρη έτη, βοήθημα για 3 μήνες.
 
 Για χρόνο ασφάλισης 5 έως 6 πλήρη έτη, βοήθημα για 4 μήνες.
 
 Για χρόνο ασφάλισης 7 έως 8 πλήρη έτη, βοήθημα για 5 μήνες.
 
 Για χρόνο ασφάλισης 9 έως 10 πλήρη έτη, βοήθημα για 6 μήνες.
 
♦ Για χρόνο ασφάλισης 11 έως 12 πλήρη έτη, βοήθημα για 7 μήνες.
 
♦ Για χρόνο ασφάλισης 13 έως 14 πλήρη έτη, βοήθημα για 8 μήνες.
 
♦ Για χρόνο ασφάλισης 15 πλήρη έτη και άνω, βοήθημα για 9 μήνες.
 
Απόδειξη ταυτοπροσωπίας
 
Στην περίπτωση χορήγησης βοηθήματος πλέον της μιας φοράς εξετάζεται κάθε φορά η συνδρομή των απαιτούμενων νομίμων προϋποθέσεων, ενώ ο χρόνος ασφάλισης που υπολογίστηκε για την καταβολή του βοηθήματος δεν λαμβάνεται υπόψη για την επαναχορήγησή του.
 
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη λήψη του βοηθήματος είναι: αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, στην οποία αναγράφεται υποχρεωτικά ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ του δικαιούχου και βεβαίωση του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα με την οποία πιστοποιείται η διακοπή του επαγγέλματος ή της ιδιότητας, ο χρόνος ασφάλισης και η μη ύπαρξη οφειλής. Για την απόδειξη της ταυτοπροσωπίας Ελλήνων πολιτών απαιτείται:
 
 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας. Για πολίτες κράτους – μέλους της Ε.Ε., δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
u Για υπηκόους τρίτων χωρών, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδός του στη χώρα ή τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές.
 
 Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (λογαριασμός ρεύματος ή τηλεφώνου ή ύδρευσης).
 
 Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας (IBAN), στον οποίο είναι μόνος δικαιούχος ή πρώτος, στην περίπτωση, συνδικαιούχος.
 
Καλά… ξεμπερδέματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:42
Exit mobile version