search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:00
MENU CLOSE

Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

20.05.2013 10:13
Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Media

Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
 
Οι αλλαγές στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2012 είναι μικρές, ωστόσο υπάρχουν κάποιες «παγίδες» που οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως.
 
Η πιο σημαντική και παράλληλα πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση των κωδικών 659-660, δηλαδή οι τόκοι καταθέσεων, μερίσματα από μετοχές κλπ που μέχρι πέρυσι ήταν προαιρετικού χαρακτήρα.
 
Σημειώνεται πως στα ποσά που συμπληρώνονται σε αυτούς τους κωδικούς επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης που μπορεί να φτάσει το 4%.
 
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι γονείς κατέβαλαν δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, κατά τη χρήση του 2012, καθώς θα πρέπει να αναγράψουν στην δήλωσή τους το ποσό των διδάκτρων ,γιατί πλέον είναι εφικτή η διασταύρωσή τους μεέω καταστάσεων που ήδη έχουν σταλθεί στο ΚΕ.ΠΥ.Ο.
 
Όσον αφορά τις επιχειρήσεις , το τέλος επιτηδεύματος αυξάνεται από 500,00€ σε 650,00€ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες,  ενώ τα νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν 1000,00 ευρώ.
 
Συνολικά, περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου 2013, ενώ δεν αποκλείεται η προθεσμία να παραταθεί.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:58