ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:45
MENU CLOSE

«Έμεινε» από οξυγόνο το νοσοκομείο της Σάμου

31.05.2013 11:01

Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο της Σάμου το απόγευμα της Πέμπτης, όταν άρχισε ξαφνικά να χτυπά το κουδούνι χαμηλής παροχής οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αργά την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος έδωσε εντολή στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ώστε να εξασφαλιστεί εντός 24 ωρών, οξυγόνο στο νοσοκομείο του νησιού, ζητώντας καταλογισμό ευθυνών.

ΣΥΡΙΖΑ:

Για το θέμα αυτό υπήρξε ανακοίνωση από την συντονιστική επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Δεν πρόκειται για βλάβη ή ατύχημα. Το νοσοκομείο ξέμεινε από οξυγόνο. Τόσο απλά, τόσο επικίνδυνα, τόσο εγκληματικά. Ουδείς ανησύχησε, ουδείς φρόντισε, ουδείς ενημέρωσε. Οι προμηθευτές δεν έφερναν οξυγόνο λόγω χρεών του νοσοκομείου, η διοίκηση το θεώρησε απολύτως φυσιολογικό. Οι τρεις ασθενείς κινδύνεψαν σοβαρά. Ο ένας παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση μετά το επεισόδιο. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ασθενείς έπαιρναν οξυγόνο εκείνη την περίοδο και τι συνέπειες είχε η διακοπή του για 45 λεπτά. Ευτυχής συγκυρία που δεν υπήρχε ασθενής στο χειρουργείο. Η παροχή αποκαταστάθηκε γιατί ένας προμηθευτής έφερε 50 φιάλες οξυγόνου. Τελειώνει αύριο το μεσημέρι. Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει εξασφαλιστεί νέα προμήθεια»

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:44
Exit mobile version