search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:38
MENU CLOSE

Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ

11.06.2013 11:27
Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ - Media

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης εκκένωσης του πάρκου Γκεζί της πλατείας Ταξίμ. Λίγη ώρα αργότερα χιλιάδες πολίτες κατάφεραν να κατέκλισαν ξανά το πάρκο. Δείτε live από την Κωνσταντινούπολη.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης εκκένωσης του πάρκου Γκεζί της πλατείας Ταξίμ. Λίγη ώρα αργότερα χιλιάδες πολίτες κατάφεραν να κατέκλισαν ξανά το πάρκο.

Δείτε live από την Κωνσταντινούπολη
 
Οι άνδρες της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν αρχικά στην άκρη του πάρκου Γκεζί, μπήκαν στην πλατεία Ταξίμ και αφαίρεσαν τα πανό των διαδηλωτών από ένα κτίριο που υπάρχει στην πλατεία με αποτέλεσμα να επικρατήσουν έντονα επεισόδια.
 
Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει την αποχώρηση των διαδηλωτών από το πάρκο και ανακοίνωσε ότι οι διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό.

«Τους καλώ να αποσυρθούν από το πάρκο και το ζητώ ως πρωθυπουργός της χώρας», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ΑΚΡ.
 
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 5000.
 
Τέλος σε συνέντευξη τύπου ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουλτού είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Ταξίμ αποσκοπούσε μόνο στο να αφαιρεθούν τα πανό από τη πρόσοψη του Πολιτισμικού Κέντρου «Ατατούρκ» και δεν σχετίζεται με τους διαδηλωτές του Γκεζί Παρκ.

Ακολουθεί ο χάρτης της περιοχής:

Η χάρτης είναι από το BBC.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:37