ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:46
MENU CLOSE

Λάγνα, αισθησιακή και... κατασκευασμένη

10.07.2013 21:00

Επικοινωνιακή και χαμη­λόφωνη ήταν η Lana Del Ray στη συναυλία στη Μαλακάσα. Η κοκκινο­μάλλα σταρ, για πολλούς δημιουργία του αμερικα­νικού συστήματος που ψάχνει είδωλα, ξέρει και από… ελληνική μουσι­κή. Έχει «κλέψει» τραγού­δι της Ελένης Βιτάλη

Αμερικανικό κατασκεύασμα

Οι επικριτές της μιλούν για το «τέλειο αμερικανικό κατασκεύασμα» σε εποχές έλλειψης συλλογικών οραμάτων στη μουσική και στην τέχνη. Κατακεραυνώνουν τα βιντεοκλίπ της, στα οποία παρελαύνει η αστερόεσσα και η ίδια εμφανίζεται με πλαστικοποιημένα χείλια και νύχια στους τριάντα πόντους!
Κανείς όμως δεν μπορεί να πει κουβέντα για τις τσαλκάντζες και την τεράστια έκταση της φωνής της. Ακόμη και για μερικά κομμάτια της, που παρουσιάζουν αρμονικό πλούτο και όμορφα ενορχηστρωτικά ευρήματα.
 
Κι ενώ θα μπορούσε μια χαρά να τα καταφέρει ως διασκευάστρια άλλων συνθετών (αξιόλογες οι διασκευές της στον Leonard Cohen και στον Lee Hazlewood ), η
Lana βούτηξε νωρίς – νωρίς στα βαθιά, παρουσιάζοντας δεκατρείς
πρωτότυπες συνθέσεις της με το ντεμπούτο digital άλμπουμ της.
 
Κοσμογυρισμένη, όπως θα ταίριαζε σε κάθε ποπ σταρ με πωλήσεις δίσκων σαν τις δικές της παγκοσμίως, έχει εμφανιστεί σε πάμπολλες συναυλίες επί αμερικανικού και ευρωπαϊκού εδάφους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:44
Exit mobile version