ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:45
MENU CLOSE

«Ο μη αγαπητός επισκέπτης»: Ο γερμανικός τύπος για την επίσκεψη Σόιμπλε

18.07.2013 10:14

Η επίσκεψη του Β. Σόιμπλε στην Αθήνα στο επίκεντρο των ρεπορτάζ και σχολίων του γερμανικού τύπου. Οι περισσότερες εφημερίδες εστιάζουν στο εχθρικό κλίμα έναντι του γερμανού υπουργού.

«Ο μη αγαπητός επισκέπτης» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην εφημερίδα Tagesspiegel, που παρατηρεί: «Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι για πολλούς Έλληνες ένα μισητό πρόσωπο. Αντιμετωπίζεται ως εκφραστής μιας οικονομικής εισβολής στη χώρα. Οι αναγωγές στη γερμανική κατοχή του 1941 λείπουν σπάνια από την ειδησεογραφία». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην «υποδοχή» του κ. Σόιμπλε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αλλά και την αντιπολίτευση, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των αποζημιώσεων, οι οποίες μαζί με το κατοχικό δάνειο υπερβαίνουν τα 162 δισ. ευρώ. «Σε σύγκριση με αυτά τα ποσά, τα 100 εκατομμύρια που φέρνει κατά κάποιον τρόπο μαζί του ο Σόιμπλε είναι πολύ λίγα», αποφαίνεται το ρεπορτάζ.
«Χωρίς ξένη βοήθεια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιλύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα. Σήμερα έρχεται στην Αθήνα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με μια πιστωτική πρόταση 100 εκατομμυρίων ευρώ», παρατηρεί η Cellesche Zeitung και εξηγεί: «Σίγουρα πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό. Ωστόσο επειδή ο γερμανός υπουργός τολμά να εξαρτά τη βοήθεια από όρους κατηγορείται από την άκρα Αριστερά στην Ελλάδα ως αποικιοκράτης. Και αυτό δεν συνιστά μια καλή βάση για συνεργασία σε κλίμα εμπιστοσύνης», τονίζεται στο σχόλιο.
 
Το σαρδάμ του πρωθυπουργού
Η εφημερίδα Bild Zeitung στην καθιερωμένη στήλη που έχει στο πρωτοσέλιδό της με τους «χαμένους» και τους «κερδισμένους» της ημέρας, παρουσιάζει σήμερα τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά στη στήλη με στους «χαμένους», κάνοντας αναφορά στο ατυχές σαρδάμ, στο οποίο υπέπεσε κατά την προετοιμασία του χθεσινού τηλεοπτικού του διαγγέλματος. «Αναποδιά για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά. Τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν χθες ένα βίντεο, στο οποίο -μεταξύ άλλων- είπε (την υβριστική λέξη) "Malakka!”. Το παρασκήνιο: Ο πρωθυπουργός είχε επανειλημμένως βιντεοσκοπήσει ένα «διάγγελμα προς το λαό», το γραφείο του έστειλε τη λάθος ταινία στους σταθμούς. Η άποψη της Bild: Ελληνική κατάρα»!
 
αναδημοσίευση: Deutsche Welle

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:43
Exit mobile version