ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:31
MENU CLOSE

Θέμα Κουκουλόπουλου μετά το «όχι» του

18.07.2013 10:38

 Την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ βενιζελικών –  παπανδρεϊκών, ένα σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζεται με τον υπαρχηγό, του Πάρι Κουκουλόπουλο . 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος δεν προτίθεται να φτάσει την κρίση στα άκρα και θα διευκολύνει τον κ. Βενιζέλο παραιτούμενος, ώστε να μην ανακοινωθεί η αντικατάσταση του ως απόφαση του κόμματος.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιτιμήσει αυστηρά τον κ. Κουκουλόπουλο για τη στάση που κράτησε στην επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπώντας κοινοβουλευτικά το κόμμα μετέφερε προσωπικές του απόψεις.
 
Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι ο κ. Κουκουλόπουλος είχε προταθεί από τον κ. Βενιζέλο για τη θέση του υπ. Εσωτερικών, πρόταση που δεν αποδέχθηκε ο κ. Σαμαράς διότι ήθελε να μείνει το υπουργείο στα χέρια της ΝΔ. Του προτάθηκε στη συνέχεια να είναι αναπληρωτής  υπουργός Εσωτερικών, θέση που αρνήθηκε και έκτοτε ψυχράνθηκαν οι σχέσεις του με τον κ. Βενιζέλο. Κανείς στο ΠΑΣΟΚ όμως δεν περίμενε να έρθει τόσο σύντομα η ρήξη.
 
Το πρόβλημα είναι όμως ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεμείνει από κοινοβουλευτικές εφεδρείες, αφού έμπειρα και δυναμικά στελέχη του απορροφήθηκαν στην κυβέρνηση, ενώ όσοι έχουν παραμείνει στη Βουλή φαίνονται απρόθυμοι να αναλάβουν το ρόλο του κοινοβουλευτικού  εκπροσώπου που λόγω συνθηκών μετατρέπεται σε απολογητή της κυβέρνησης.
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος, σε ένα δείγμα αβρότητας και άρσης του ψυχροπολεμικού κλίματος, προσκάλεσε σήμερα τον Γ. Παπανδρέου στο υπ. Εξωτερικών.
 
Το θέμα δημοσιοποίησε το γραφείο του κ. Παπανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες κύριο θέμα της συζήτησης είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό ενόψει και της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του κ. Βενιζέλου αύριο στη Άγκυρα.
 
Να σημειώσουμε τέλος ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες από την Ουάσινγκτον ότι η κυβέρνηση Ομπάμα κινείται πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να ξεπαγώσουν οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών για το κυπριακό θέμα που αναμένεται να τεθεί με επιτάσεων και στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:31
Exit mobile version