search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 19:06
MENU CLOSE

Στους δρόμους για τον Τρέιβον ζητώντας Δικαιοσύνη και Ισότητα

21.07.2013 06:39
Στους δρόμους για τον Τρέιβον ζητώντας Δικαιοσύνη και Ισότητα - Media

Ζητώντας αλλαγές στην κοινωνία, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους αμερικάνικους δρόμους ζητώντας παράλληλα Δικαιοσύνη και Ισότητα.

Ζητώντας αλλαγές στην κοινωνία, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους αμερικάνικους δρόμους ζητώντας παράλληλα Δικαιοσύνης και Ισότητα.

Αφορμή η αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν ο οποίος πέρσι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Τρέιβον Μάρτιν καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε πως ήταν σε αυτοάμυνα.
«Ο θάνατος του γιου μου πρέπει να φέρει αλλαγές στην κοινωνία μας και να συμβάλει στην κατάργηση νόμων που επιτρέπουν σε σας να σκοτώνετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ύποπτος», ανέφερε από το Μαϊάμι, ο Τρέισι Μάρτιν, πατέρας του 17χρονου Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε το Φεβρουάριο του 2012.

Η Σαμπρίνα Φάλτον μητέρα του νερού Τράιβον, δήλωσε ότι ο γιος της θα ήταν «υπερήφανος» για την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών. «Ο Τρέιβον δεν ήταν διαρρήκτης. Είχε ένα ποτό και μερικές καραμέλες» συμπλήρωσε η μητέρα του νεαρού κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στη Νέα Υόρκη που ήταν μια από τις συνολικά 100 που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλευρό της μητέρας του αδικοχαμένου νεαρού, βρέθηκε και το ζεύγος των αστέρων της μουσικής, Μπιγιονσέ και Jay- Z. Οπως είπε ο Αλ Σάρπτον εκ των διοργανωτών των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας οι δυο τραγουδιστές δεν πήγαν εκεί «για να φωτογραφηθούν», αλλά σε αλληλεγγύη προς την οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν. «Οπως μου είπε ο Jay- Z είναι πατέρας και η Μπιγιονσέ μητέρα. Έχουμε όλοι παιδιά και φοβόμαστε. Οι νόμοι πρέπει να μας προστατεύουν όλους», εξήγησε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 19:03