ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:51
MENU CLOSE

Συνελήφθη στρατιωτικός για τη φωτιά στη Ρόδο

29.07.2013 05:58

Αξιωματικός του στρατού κρατείται ως υπεύθυνος για εμπρησμό από αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί η μεγάλη φωτιά στην νότια Ρόδο.Την ίδια ώρα τα μέτωπα παραμένουν σε ύφεση από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ανθυπολοχαγό του πεζικού ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Από εκεί θα παραπεμφθεί στο αρμόδιο στρατοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανθυπολοχαγός με παρέα ατόμων επιχείρησε να κάνει μπάρμπεκιου σε εξοχική τοποθεσία όταν προκλήθηκε πυρκαγιά πιθανότατα από τα κάρβουνα της ψησταριάς.
 
Ο Στάθης Κουσουρνάς, δήμαρχος Ρόδου, έκανε λόγο για καταστροφή, καθώς έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. «Πρόκειται για τεράστια καταστροφή» σημείωσε. 

Ο κ. Κουσουρνάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ καλή η εξέλιξη του πύρινου μετώπου, καθώς υπάρχει άπνοια και έτσι μέχρι το μεσημέρι εκτίμησε ότι η φωτιά μπορεί να έχει σβήσει. 

Στην Κρήτη σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω των αναζωπυρώσεων που σημειώνονται στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.
 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:51
Exit mobile version