search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:32
MENU CLOSE

Σαμαράς: Δεν επιδιώκω πρόωρες εκλογές αλλά δεν δέχομαι και εκβιασμούς

03.08.2013 07:35
Σαμαράς: Δεν επιδιώκω πρόωρες εκλογές αλλά δεν δέχομαι και εκβιασμούς - Media

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θέλει ούτε επιδιώκει πρόωρες εκλογές αλλά δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν.

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θέλει ούτε επιδιώκει πρόωρες εκλογές αλλά δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζει «υποθέσεις εργασίας» τις προβλέψεις για δημοσιονομικό κενό. Παράλληλα προειδοποιεί ότι αν αποτύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικότερος στόχος μείωσης της φορολογίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για την «ειλικρινή και εποικοδομητική» συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αφήνει να διαφανεί ότι η σχέση του με τον Φώτη Κουβέλη εισέρχεται σε μια περίοδο ψυχρότητας.

«Διαφωνίες για το παρελθόν υπάρχουν αναμφίβολα. Αλλά έχουμε σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της, έχουμε την ίδια αίσθηση ευθύνης να φέρουμε εις πέρας αυτό το κρίσιμο έργο κι έχουμε επιτύχει σε μεγάλο βαθμό χειροπιαστά αποτελέσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για την συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ενώ για τον Φώτη Κουβέλη, σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς ότι «οι δίαυλοι ασφαλώς και μένουν ανοιχτοί. Αν και με κάποιες δηλώσεις του τελευταία αδίκησε τον εαυτό του».

Ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξη του αναφέρει ότι οι βουλευτές έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώ τα «εκλογικά σενάρια» τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση.

«Αλλά η πλειονότητα του ελληνικού λαού», δηλώνει ο πρωθυπουργός «εύχεται το ακριβώς αντίθετο: να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Άλλωστε γιατί να κάνουμε εκλογές λίγο προτού φανεί η ανάκαμψη την οποία επιβεβαιώνουν όλες οι προβλέψεις;», διερωτάται.

«Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω», τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, διευκρινίζοντας: «Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα. Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. Να το πω αλλιώς: εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας. Για το καλό του τόπου, Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοιχτά».

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, με αφορμή εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, για τα οποία λέει ότι «έχουν οσμή αίματος» και τονίζει ότι «όσοι τα φωνάζουν θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο διχασμού».

Εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι προσβλέπει σε έναν «στρατηγικό διάλογο μακράς πνοής» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε μια «νέα δυναμική» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:32