search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:09
MENU CLOSE

Πολλά μέτωπα για τον Ομπάμα

09.09.2013 21:00
Πολλά μέτωπα για τον Ομπάμα - Media

Η Συρία και η επικείμενη «επιλεκτική» αμερικανική επίθεση ανοίγει πολλά μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας για τον πρόεδρο Ομπάμα.

Η Συρία και η επικείμενη «επιλεκτική» αμερικανική επίθεση ανοίγει πολλά μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας για τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών ψηφίστηκε από μεγάλο μέρος του λαού γιατί ήταν το ακριβέ ς αντίθετο των Ρεπουμπλικάνων προέδρων: υπέρμαχος της ειρήνης, συγκαταβατικός, άνθρωπος που πίστευε στη δύναμη του λόγου και όχι των όπλων.
Η απόφαση να προχωρήσει σε συγκεκριμένες επιθέσεις κατά του προέδρου Άσαντ, τον οποίο οι ΗΠΑ κατηγορούν για χρήση χημικών κατά των συμπατριωτών του, έρχεται σε αντίθεση με το προφίλ και τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος για να διατάξει επίθεση –εν προκειμένω στη Συρία- θα πρέπει να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και τη Γερουσία.  Και αυτή τη στιγμή οι μισοί από τους 433 Βουλευτές και το ένα τρίτο των 100 Γερουσιαστών (δηλώνουν ότι) δεν έχουν πειστεί  για την αναγκαιότητα του χτυπήματος στη χώρα της Μέσης Ανατολής και κυρίως για το κατά πόσο ο εμφύλιος στην πολύπαθη χώρα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.

Σήμερα και αύριο ο πρόεδρος Ομπάμα έχει προγραμματίσει συναντήσεις με βουλευτές της παράταξης του ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει με τον κόσμο. Ο λαός που τον ψήφισε θεωρεί ότι ο πρόεδρος τον εξαπατά και τις προηγούμενες ημέρες οργανώθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις ενάντια στη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία.

Σε γκάλοπ που γίνονται ο απλός λαός εμφανίζεται αντίθετος ή τουλάχιστον πολύ σκεπτικός στο αν πρέπει να εμπλακούν οι ΗΠΑ στην ιστορία και το εντυπωσιακό είναι ότι το ίδιο εκφράζουν και οι Αμερικανοί πολίτες που πιστεύουν ότι ο Άσαντ κάνει χρήση χημικών ενάντια σε συμπατριώτες του.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας «δεν είναι ίδια περίπτωση με το Αφγανιστάν, τη Λιβύη ή το Ιράκ, εδώ μιλάμε για επιλεκτικά και συγκεκριμένα χτυπήματα».

Η απάντηση ήρθε από την δημοκρατική γερουσιαστή Λορέτα Σάντσεζ και ήταν αποστομωτική: «Ο πρόεδρος λέει ότι θα είναι ένα γρήγορο χτύπημα και θα φύγουμε αμέσως από εκεί. Κάπως έτσι ξεκινάνε οι μακροχρόνιοι πόλεμοι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:08