Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή έχει εμφανιστεί «η τέλεια πολιτική καταιγίδα για βίαιο εξτρεμισμό».
Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή έχει εμφανιστεί «η τέλεια πολιτική καταιγίδα για βίαιο εξτρεμισμό».
«Μέσω της Ευρώπης, η Γερμανία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και μέσω της Ευρώπης η Ελλάδα κατάφερε να σωθεί από το να έχει τη μοίρα της Βαϊμάρης. Σε μια εποχή όπου η εκτίμηση πως ο ειρηνευτικός ρόλος της Ε.Ε. έχει τελειώσει, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε πως η Ένωση είναι το πιο σίγουρο σωσίβιο της Ευρώπης για τις μαύρες ώρες της Ηπείρου», γράφουν χαρακτηριστικά οι NYT
Εθνική ταπείνωση, οικονομική καταστροφή, υψηλή μετανάστευση, πολιτικός διχασμός και διεθνή καθοδήγηση… Στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει η πιο «τέλεια πολιτική καταιγίδα βίαιου εξτρεμισμού». Για να καταλάβετε τα παραπάνω κοιτάξετε στη γερμανική Βαϊμάρη κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, προτρέπουν σε άρθρο τους οι «Νew York Times».
Στους υποτονικούς δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, όπου μια αόριστη απειλή κρέμεται σαν ένα πέπλο, τα πνεύματα είναι πλέον οξυμμένα. Έπειτα από μια σειρά δρακόντειων μέτρων και δύο πακέτων διάσωσης ύψους 240 δισεκατομμυρίων, η οικονομία αρχίζει σιγά – σιγά να «στρίβει», κάτι που όμως ακόμη δεν έχει γίνει αισθητό, γράφουν οι NYT και τονίζουν: «Η κραυγή της ακροδεξιάς ηχεί εκεί: “εμείς , οι πατέρες του πολιτισμού ξεπουληθήκαμε από τους διεθνείς τοκογλύφους”.
Αυτά είναι γνωστοί υπαινιγμοί . Είναι γνωστό και όπου μπορούν να καταλήξουν. Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή αυξάνεται και από μία αμελητέο περιθωριακή ομάδα το 2009, σήμερα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας , σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις . Αν η πιο οξεία φάση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έχει περάσει , σημειώνει το δημοσίευμα, τότε η πιο οξεία φάση της πολιτικής κρίσης είναι εδώ.
«Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είχε καταστραφεί, όπως έκανε και η ταπεινωμένη Γερμανία μετά το 1918 . Η Ευρώπη υπήρξε ο προστάτης της Ελλάδας, ακόμη και αν το ενιαίο νόμισμα του ευρώ υπήρξε ο βασανιστής της», συνεχίζει.
Η Ελλάδα, με έλλειμμα 3.3 δισ. δολαρίων στα ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης φέτος, και με ένα ακόμη μεγαλύτερο χάσμα να απειλεί την οικονομία της χώρας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εξακολουθεί να χρειάζεται χρήματα, έστω και λιγότερα απ' ό,τι με πριν. Επειγόντως όμως, χρειάζεται τη διεθνή κατανόηση, γράφουν οι New York Times.
Η Χρυσή Αυγή έχει ξεφύγει… Η αστυνομία δήλωσε πως ένας δικός τους μαχαίρωσε θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα, έναν αριστερό τραγουδιστή της hip hop που με τα αντιφασιστικά του τραγούδια έβριζε το νεοναζιστικό κόμμα. Τις τελευταίες εβδομάδες, υποστηρικτές της οργάνωσης επιτέθηκαν σε έναν δήμαρχο που προσπάθησε να τιμήσει θύματα του εμφυλίου πολέμου, αλλά και σε μέλη του ΚΚΕ, στέλνοντας εννιά άτομα στο νοσοκομείο.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις απολύσεις στο Δημόσιο που έχει ζητήσει η Τρόικα, επικαλούμενο δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριξε πως εάν αυτές δεν γίνουν, τότε δεν θα χορηγηθεί καμία άλλη βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «ο Σαμαράς πιέζεται ανάμεσα στη δημαγωγία της ακραίας Δεξιάς και την δημοφιλία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι κατά της λιτότητας και έχει υποσχεθεί να επαναφέρει τα πιο πολλά, αν όχι όλα όσα έχουν χαθεί στην Ελλάδα, από τότε που έπεσε από τα σύννεφα».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. «Αν ζητήσουν κι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταρρεύσει. Η Γερμανία δεν έχει μάθει ακόμη να παίζει σαν γενναιόδωρη υπερδύναμη. Είναι καιρός να το μάθει. Η Γερμανία μπορεί να έπαιξε στο παρελθόν με επιτυχία το χαρτί της σκληρότητας απέναντι στην Ελλάδα, αλλά όπως το έθεσε ο Μητσοτάκης, “η χώρα βρίσκεται πλέον στα όρια της κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο”».
Κλείνοντας, oι New York Times επανέρχονται στη σύγκριση της Ελλάδας με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης, αναφέροντας: «Η αλήθεια είναι πως η Γερμανία έχει σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Όπως έκανε και η Ευρωπαϊκή Ένωση που βοήθησε τη Γερμανία να εξέλθει από την δική της καταστροφική "ώρα μηδέν" το 1945. Μέσω της Ευρώπης, η Γερμανία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και μέσω της Ευρώπης η Ελλάδα κατάφερε να σωθεί από το να έχει την μοίρα της Βαϊμάρης. Σε μια εποχή όπου η εκτίμηση πως ο ειρηνευτικός ρόλος της Ε.Ε. έχει τελειώσει, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε πως η Ένωση είναι το πιο σίγουρο σωσίβιο της Ευρώπης για τις μαύρες ώρες της Ηπείρου».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.