Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τρεις αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων ήταν πρώην φρουροί του Νίκου Μιχαλολιάκου (Γ.Γ. της Χ.Α) συνελήφθησαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για παράνομο οπλισμό.
Τρεις αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων ήταν πρώην φρουροί του Νίκου Μιχαλολιάκου (Γ.Γ. της Χ.Α) συνελήφθησαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για παράνομο οπλισμό. Σύλληψη χρυσαυγίτη στο Ρέθυμνο και ευρήματα στην Αρτέμιδα.
Σε βάρος των αστυνομικών, 2 αρχιφύλακες και 1 αστυφύλακας, σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και άλλων αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ και οι τρεις αστυνομικοί οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές Αρχές.
Εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε σπίτια ένστολων η εφέδρων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν:
-Στο σπίτι του 29χρονου αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά.
– Στο σπίτι του 41χρονου αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.
-Στο σπίτι του 40χρονου αρχιφύλακα, οποίος υπηρετεί στην Αττική, 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 χιλιοστών, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 χιλιοστών, 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 χιλιοστών, σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.
Κάνναβη και όπλα στα ευρήματα της Λούτσας
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ στα αυτοκίνητα και στα σπίτια των τριών συλληφθέντων μελών της Χ.Α. στην Αρτέμιδα βρέθηκαν:
Ενενήντα (90) κοντάρια, μερικά εκ των οποίων με σημαίες, δεκατρείς (13) ασπίδες με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, εννέα (9) κράνη μοτοσικλετιστή. Επιπλέον στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκε μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένας σουγιάς, τρεις κροτίδες, σφεντόνα και κασετίνα με κοπίδια, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 57,5 γραμμ., ενώ στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκε ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
Σύλληψη Χρυσαυγίτη στο Ρέθυμνο:
Κροτίδες, στιλέτο και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο σπίτι ενός 29χρονου που συνελήφθη το πρωί στο Ρέθυμνο και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων & πυροτεχνικών αθυρμάτων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν :
– δέκα κροτίδες,
– ένα στιλέτο, συνολικού μήκους 17 εκατοστών,
– μία πλαστή κάρτα πολυτέκνων,
– έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής,
– ένα μεγάλο πανό, που αναγράφει « Ο.Ε.Ρ. » Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου,
– μία κεντρική μονάδα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και
– μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ( USB Stick ).
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.