ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:54
MENU CLOSE

Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι πρυτάνεις

30.09.2013 12:20

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν άμεσα οι πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων  της χώρας κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

«Πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα ΑΕΙ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Παναγιωτάκης μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα για «σχέδιο αποδόμησης του ελληνικού Δημόσιο Πανεπιστημίου το οποίο ωθείται σε ιδιωτικά συμφέροντα».
 
«Το Πολυτεχνείο εκπέμπει σήμα κινδύνου γιατί βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Στις 6 από τις 9 σχολές μας δεν είναι δυνατή η λειτουργία, λόγω έλλειψης προσωπικού», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τόνια Μωροπούλου, αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 
Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Γάτσιος δήλωσε ότι από την έκθεση αυτοαξιολόγησης του Ιδρύματος δεν προέκυψε κανένα πλεόνασμα υπαλλήλων, ενώ αναρωτήθηκε πώς το υπουργείο Παιδείας διαπίστωσε ότι έχει πλεόνασμα 35 υπαλλήλων.
 
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των Πανεπιστημίων (Αθηνών, ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) αλλά που πλήττονται από την «διαθεσιμότητα η οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν προϊόν πραγματικής αξιολόγησης» όπως επίσης και εκπρόσωποι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version