ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:30
MENU CLOSE

Πρώην χρυσαυγίτης μιλάει για ύβρεις, απειλές και… ταβέρνες (Video)

08.10.2013 06:33

Το μέχρι πρότινος «πρωτοπαλίκαρο» του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα δεν διστάζει να περιγράψει επώνυμα όσα έζησε ως μέλος της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της οργάνωσης.

«Είχαμε κάλυψη»
 
«Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία», λέει ο πρώην χρυσαυγίτης και προσθέτει: «Στον πυρήνα Κορίνθου είχαν μαζέψει 50 παιδιά που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Μπήκαν μέσα για να είναι μέλη μιας ομάδας. Κανείς δεν τους ζήτησε τον λόγο γιατί χτυπούσαν μετανάστες. Μιλούσαν για τα κατορθώματα τους και τους έλεγαν "καλά έκανες". Ήταν ένας τρόπος για να δείξουν τον ανδρισμό τους».
 
Όταν ερχόταν η ώρα της «κοινωνικής πολιτικής», οι διανομές φαγητού γίνονταν στη Νεμέα και στην ευρύτερη περιοχή με δωρεές και όχι με μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, όπως διατεινόταν ο Ν. Μιχαλολιάκος.
 
«Ο πιο φτωχός μάζευε από τη γειτονιά λάδια και μακαρόνια και μετά τα μοιράζαμε στο όνομα της Χρυσής Αυγής. Τα χρήματα του κόμματος δεν πήγαιναν στα συσσίτια. Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη», λέει στα «Νέα» ο Π. Μανάβης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στάθης Μπούκουρας βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή. Δήλωσε πως θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, και κατονόμασε τον Μανάβη ως τον μάρτυρα που έχει καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον ως «ψευδομάρτυρα».
 
 
Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version