search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:11
MENU CLOSE

Επιτέλους… διαφάνεια

09.10.2013 21:00
Επιτέλους… διαφάνεια - Media

Όσο διάφανο είναι το γυαλί που περιστοιχίζει το Κέντρο Επισκεπτών στο Δέλτα Φαλήρου, ανοιχτό εδώ και λίγες μέρες, τόσο διαφανή ήταν τα πρόσωπα των δύο φοιτητών Αρχιτεκτονικής που είδαν το σχέδιό τους να παίρνει σάρκα και οστά.

 
Όσο διάφανο είναι το γυαλί που περιστοιχίζει το Κέντρο Επισκεπτών στο Δέλτα Φαλήρου, ανοιχτό εδώ και λίγες μέρες, τόσο διαφανή ήταν τα πρόσωπα των δύο φοιτητών Αρχιτεκτονικής που είδαν το σχέδιό τους να παίρνει σάρκα και οστά.
 
Με έκδηλη τη χαρά τους, οι νεαροί Άγις Μουρελάτος και Σπύρος Γιωτάκης στάθηκαν μπροστά στον διάφανο τοίχο του κτηρίου που σχεδίασαν, με φόντο το απέρα­ντο, αλλά καλοοργανωμένο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού που κατασκευάζει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου. Αυτή ακριβώς η διαφάνεια του κτηρίου, η ανάσα και η αίσθηση ελευθερίας που δίνει στον επισκέπτη, είναι το πρώτο πράγ­μα που προσέχεις. Το δεύτερο είναι το ίδιο το εργοτάξιο που πολλα­πλασιάζει τις προσδοκίες: θα είναι γεμάτο πράσινο σε λίγο καιρό, σε αυτήν τη γωνιά, προς την πόλη, θα στέκει η Εθνική Βιβλιοθήκη, θα περπατάς στην Αγορά για να φτάσεις στην πλευρά της θάλασσας και την Εθνική Λυρική Σκηνή…
 
Στο Κέντρο Επισκεπτών τέσσερις θεματικές γωνιές, «κύβοι» όπως τους αποκαλούν χαϊδευτικά οι άνθρωποι του Ιδρύματος, περιμένουν ενήλικες και παιδιά να εξερευνήσουν με την αφή, την ακοή, την όραση αλλά και διαδραστικά το εργοτάξιο όπως διαμορφώνεται, αλλά και τα σχέδια και τη μορφή που θα έχουν τελικά το πάρκο, η Βιβλιοθήκη και η ΕΛΣ. Η τεχνολογία βοηθά να υπάρχουν διαθέσιμα ήδη σε ηλεκτρονική μορφή δείγματα από σπάνια χειρόγραφα της Βιβλιοθήκης και οπτικοακουστικό υλικό από παραστάσεις της ΕΛΣ. Υπάρχει ειδική μέριμνα για οργανωμένα προγράμματα για παιδιά και σχολεία. Κι από ό,τι μαθαίνουμε, η ζήτηση, παρ’ ότι πάρκο και κτήρια είναι στα σπάργανα ακόμη, είναι τεράστια.
 
Ο κόσμος θέλει να δει το εργοτάξιο που υπόσχεται τόσα. Το Ίδρυμα Νιάρχου δείχνει ότι θα κάνει αυτές τις υποσχέσεις πραγματικότητα. Η αμφιβολία βαραί­νει το ελληνικό κράτος που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα πάντα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:10