ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:19
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

16.10.2013 21:00

Δελτίο καιρού:
Μια νοικοκυρά που γράφει ιστορίες
Διανοούμενοι cool και κούληδες
Λάρς φόν Τρίερ: ο μέτρ της διαφήμισης

  • Ένας τσάμπιον της γοητείας. Κύλησαν εκατό χρόνια από την γέννησή του. Το 1913, στις 7 Νοεμβρίου, γεννιέται ένας από τους πιο αστραφτερούς και πιο παρεξηγημένους δημιουργούς του 20ού αιώνα. Ο Αλμπέρ Καμύ. Πάνω απ’ όλα ήταν μετρ της αμφιβολίας και της αμφισβήτησης. Και ήταν τσάμπιον της γοητείας!

 

  • «Η καρδιά μου είναι ελληνική». Ένα ντοκιμαντέρ για τον Αλμπέρ Καμύ, που έχει ήδη ολοκληρωθεί και υπογράφει ο Γάλλος σκηνοθέτης Αμπραάμ Σεγκάλ έρχεται να ερευνήσει πώς η σκέψη του μεγάλου Γάλλου διανοητή και συγγραφέα μπορεί να διαφωτίσει τα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα. Γυρίσματα έγιναν και στην Ελλάδα.

 
Αντέλ Εξαρχόπουλος: «Υπάρχουν ακόμα σύνορα που πρέπει να καταρρίψουμε»
Η χαριτωμένη και διάσημη στα δεκαεννιά της χρόνια Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, μας μίλησε για την ταινία που βραβεύτηκε και προκάλεσε τόσο ντόρο, και φυσικά για τις λεσβιακές σκηνές.
 
Ο Σταμάτης Κόκοτας συγκίνησε στο Ηρώδειο
 
 
Το καλαμπόκι που έγινε … χρυσός. «Βρες ένα καλό μέρος για να πουλάς ποπ κορν και χτίσε ένα θέατρο εκεί γύρω». Αυτή η έκφραση των πλανόδιων μικροπωλητών συνόψιζε πώς το ποπ κορν στο σινεμά είναι κάτι περισσότερο από βούτυρο και αλάτι.
 
Ένας πιανίστας «πρωταθλητής της Ελλάδος»
Λίγο πριν από την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής, ο πιανίστας κ. Λεφέβρ μίλησε στο «Ποντίκι Art» για δύο από τα πιο αγαπημένα του θέματα: τη μουσική και την… Ελλάδα
 
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σηκώνει αυλαία
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Νέα και Όμορφη»,
«Μια στάση πριν το τέλος», «Όσα φέρνει ο χρόνος», «Riddick», «Προβάλλεται ακόμη: Οικογενειακή Υπόθεση».
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:06
Exit mobile version