search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:02
MENU CLOSE

Εγκλώβισαν ελεγκτές στο νοσοκομείο της Κέρκυρας (Video)

17.10.2013 21:00
«Δεν απαντούσαν στα προβλήματα, έψαχναν απουσίες» - Media

Της… κακομοίρας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν Επιθεωρητές Υγείας αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο εφημερίας, ωστόσο υπολόγισαν χωρίς τους συνδικαλιστές…

Της… κακομοίρας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν Επιθεωρητές Υγείας αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο εφημερίας, ωστόσο υπολόγισαν χωρίς τους συνδικαλιστές…
 
Οι εν λόγω συνδικαλιστές μόλις είδαν τους ελεγκτές έγιναν έξαλλοι, με αποτέλεσμα να τους πάρουν… στο κυνήγι και να φτάνουν στο σημείο να τους εγκλωβίσουν σε χώρο του κτιρίου, να τους φωνάζουν και να τους υβρίζουν. Μάλιστα όπως φέρεται να ανέφεραν οι ελεγκτές, αναγκάστηκαν να φύγουν κακήν κακώς από το νοσοκομείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα

Οργή Άδωνι

Το περιστατικό κατήγγειλε λίγο αργότερα ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ, κλιμάκιο ελεγκτών πήγε στο νοσοκομείο όπου διαπίστωσε ότι παρά πολλοί εργαζόμενοι έλειπαν από τις θέσεις τους. Τότε, όπως είπε, «εξεγέρθηκαν οι συνδικαλιστές, απείλησαν με βιαιοπραγίες τους ελεγκτές, τους εμπόδισαν να συνεχίσουν τον έλεγχο τους, και τους εγκλώβισαν σε ένα σημείο του νοσοκομείου».
 
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τελικά, συνοδεία αστυνομικών και παρουσία εισαγγελέως, εν τω μεταξύ όμως οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν επιστρέψει στις θέσεις τους.
 
Ο  Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ήδη έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας ΕΔΕ για το περιστατικό και όπως είπε, αμέσως μετά «όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παρεμπόδιση θα τεθούν αμέσως σε αυτοδίκαιη αργία, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα φύγουν από το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ δεν θέλει τέτοιους ανθρώπους, δεν τους χρειάζεται και δεν τους θέλει.»

Α. Γεωργόπουλος: Προσπάθεια τεχνητής έντασης
 
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Κέρκυρας, Α. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε προσπάθεια τεχνητής έντασης αφού εκκλήθησαν εισαγγελέας και αστυνομία από τον Υπουργό Υγείας, υποτίθεται γιατί οι γιατροί προπηλάκισαν τους ελεγκτές, την ώρα που οι ελεγκτές μιλούσαν με τους γιατρούς και τους υπόσχονταν ότι θα κάτσουν εκεί «μέχρι τις 5 το πρωί» για να ενημερωθούν όχι μόνο για τις «απουσίες» προσωπικού αλλά για τις δραματικές ελλείψεις του ιδρύματος.
 
Αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο

Και μέσα στην ένταση και την αναταραχή που επικρατούσε στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο που κάλυπτε το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το corfupress.gr, η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του πανικού που δημιούργησε η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή να αποκλείσει εκατοντάδες άτομα πάνω σε μία εσωτερική σκάλα του νοσοκομείου απαγορεύοντάς τους να βγουν στην έξοδο του κτιρίου.

 

Πληροφορίες από corfupress.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34