search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Πώς βγήκε ο τίτλος «Smells like teen spirit» των Nirvana;

26.11.2013 16:33
Πώς βγήκε ο τίτλος «Smells like teen spirit» των Nirvana; - Media

To «Smells Like Teen Spirit» δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τα πιο διάσημα τραγούδια, αυτό που έκανε τους Nirvana πασίγνωστους, δημιούργησε μουσικό προηγούμενο και έγινε το σύμβολο της Generation X.

To «Smells Like Teen Spirit» δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τα πιο διάσημα τραγούδια, αυτό που έκανε τους Nirvana πασίγνωστους, δημιούργησε μουσικό προηγούμενο και έγινε το σύμβολο της Generation X.
Το γνωστό ρεφρέν  «Here we are now, entertain us» ήταν μια συνηθισμένη έκφραση που χρησιμοποιούσε ο Κερτ Κομπέιν όταν έφτανε σ΄ένα πάρτι. Ο ίδιος ο Κομπέιν εξάλλου έλεγε ότι το τραγούδι ήταν μια κραυγαλέα προσπάθεια να μιμηθεί το συγκρότημα των Pixies, ένα από τα πιο αγαπημένα του.
Ο τίτλος του όμως ήταν εμπνευσμένος κατευθείαν από την Κάθριν Χάνα,  τραγουδίστρια των Bikini Kill, με τη συνάδελφο της οποίας (την Τόμπι Βέιλ) έβγαινε εκείνη την περίοδο ο Κομπέιν.
Όταν βρήκε το ζευγάρι να τα έχει παίξει μετά από ένα τρελό πάρτι, η Χάνα έγραψε τη φράση «Kurt smells like teen spirit» σ΄έναν τοίχο από πάνω τους. Το ζευγάρι το είδε ξυπνώντας και ο Κομπέιν το θεώρησε ως κομπλιμέντο στο ανεξάρτητο πνεύμα του και το υιοθέτησε. Αυτό που δεν ήξερε, και ανακάλυψε αργότερα, ήταν ότι «Τeen Spirit» λεγόταν απλώς το… αποσμητικό της Τόμπι Βέιλ. Και, ναι, όσο κι αν αυτό μπορεί να απογοητεύσει τους φαν των Nirvana, το τραγούδι που επηρέασε τόσο πολύ τη μουσική σκηνή κι έγινε διαχρονικό σύμβολο των 20ρηδων (κάθε ηλικίας), αναφέρεται ευθέως σ΄ένα αποσμητικό απευθυνόμενο αποκλειστικά σε νεαρά κορίτσια.
Όχι βέβαια ότι αυτό του δίνει λιγότερη αξία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:37